Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats presenten a l'Espai Zero l'exposició Art i Aules. Processos i vincles, que acull els treballs realitzats a través de dos programes educactius desenvolupats amb set centres de la ciutat de Barcelona durant el curs 2017-2018.

El primer programa és l'Espai C, adreçat a centres de primària. La proposta es basa en l’experiència d’un o més artistes residents que comparteixen espai i obra amb els alumnes d’una escola. Els artistes contemporanis treballen en un món globalment influenciat, culturalment divers i tecnològicament avançat. El seu art és una combinació dinàmica de materials, mètodes, conceptes i temes que contínuament desafien els límits. Aquest intercanvi de coneixement genera en els participants un vincle on la personalitat, la realitat i l’entorn de l’artista es confonen amb les parets d’un centre educatiu i inspiren els infants d’altres maneres.

Les escoles participants en aquesta edició han estat l’Escola dels Encants, l’Escola Miralletes i l’Escola Sagarra.

El segon programa és Reflexionart. Ideat per a centres de secundària (ESO), el seu objectiu és aconseguir una reflexió transversal sobre un tema important, una reflexió amb la qual es busca en els processos artístics un nou llenguatge que ajudi els joves a entendre l’entorn i la realitat aliens a partir d’un projecte global i interdisciplinari. Amb Reflexionart es vol fomentar l’esperit crític, estimular l’experimentació amb formes de cooperació i treball conjunt, i encetar una reflexió als centres educatius a través del món de l’art.

En la passada edició la proposta ha estat la identitat, i hi han participat quatre centres de la ciutat: l’Institut Lluís Domènech i Montaner, l’Institut Martí Pous, l’Institut Menéndez y Pelayo i l’Institut Poeta Maragall.

Aquests dos programes sorgeixen en el Consorci d’Educació de Barcelona i, en el cas de l’Espai C, en cooperació amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L'exposició, comissariada per Ester Rovira i Lluís Vallvé, s'inaugura el dijous 14 de març a les 19 h, i es podrà visitar de forma gratuïta fins al dia 31 del mateix mes. A més, hi haurà dues taules rodones vinculades. Una el dia 20 de març, i l'altra el 25.

Teniu més informació sobre l'exposició en aquest enllaç.