Els amants de la música gospel estan d’enhorabona. Els dies 13 i 14 d’abril, Fabra i Coats - Fàbrica de Creació serà la seu de la primera edició del OneHeart, un festival internacional dedicat íntegrament a aquest estil musical, cada cop més popular, sorgit als Estats Units a principis del segle XX entre la població afroamericana.

El festival neix amb l’objectiu de ser un espai de trobada i reunió entre professionals i públic aficionat al gènere, i està dirigit pel pianista i compositor manresà Ramon Escalé, que porta més de quinze anys dedicat al gospel. El OneHeart tindrà tres potes principals: els concerts, les presències internacionals i activitats de tota mena com ara xerrades i tallers.

Una de les presències més destacades serà la del compositor, artista i productor discogràfic nord-americà Donald Lawrence, que entre altres coses oferirà un workshop del qual en sortirà una coral. També hi serà Bazil Meade, referent del gospel europeu, que vindrà acompanyat per dues de les estrelles del grup The London Community Gospel Choir, del qual n’és director i fundador: Annette Bowen i Rebecca Thomas. Bowen ha compartit escenari amb figures com James Brown, George Michael, Kylie Minogue o Madonna; i Thomas, membre en actiu de la formació durant més de dotze anys, exerceix actualment de directora del seu cor senior.

Hi haurà, a més, concerts i trobades amb els Messengers, la Sant Andreu Jazz Band, els Esclat Gospel Singers o els Goizargi Gospel Choir del País Basc.

Per a més informació i entrades, visiteu la pàgina web del festival.