La Estrella de David, Hazte Lapón o Cabiria són alguns dels grups que tocaran al BIS Fest el dissabte 23 de març. A més dels concerts, com és habitual, s’instal·larà també la Fira Discogràfica BIS-Harmònica, amb col·lectius i segells independents.

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull el dissabte dia 23 de març una nova edició del BIS Fest, festival i fira discogràfica de música independent, gestionada de manera independent, amb el suport de diversos col·lectius de discogràfiques, empreses de gestió, plataformes de comunicació i músics inquiets. Enguany s’han programat concerts de sis bandes musicals, i durant tot el dia es podran remenar i comprar discos a la Fira Discogràfica BIS-Harmònica.

El BIS, acrònim de Barcelona Independent Sessions, compta enguany amb aquests grups:

Axolotes Mexicanos

Juan i Olaya Pedrayes formen aquest grup madrileny que va del punk trastornat al pop electrònic més maqueter i juganer amb energia i molta solidesa. L’any passat van presentar el seu darrer treball, l’àlbum Salu2.

Cabiria

Cabiria és el projecte de la barcelonina Eva Valero, que descriu la seva música com a mememusic: cançons plenes de picades d’ullet i bromes privades amb ecos a bandes com Chromatics o Casiotone for the Painful Alone.

Confeti de Odio

Confeti de Odio és l’alter ego i projecte en solitari de Lucas de Laiglesia, alhora guitarrista d’Axolotes Mexicanos. La banda, de fet, l’ha ajudat en la producció del seu EP Llorar de Fiesta (Snap! Clap!).

Hazte Lapón

Hazte Lapón va néixer amb la idea de fer un pop eclèctic i inesperat. Des de la seva primera maqueta han publicat una col·lecció de cançons que intenten conciliar el noise, el barroquisme psicodèlic, l’electrònica d’orientació pop i els sons tropicals, folklòrics o de bossa nova.

La Estrella de David

David Rodríguez (Beef, Bach Is Dead) va començar la seva carrera fa més de vint anys, en les primeres bandes independents que van sorgir per aquí, per després esdevenir productor de Los Punsetes, Soleá Morente o La Bien Querida (on a més hi toca la guitarra). Al BIS presentarà el seu darrer treball, Consagración.

Medalla

Èpica romàntica, devoció pel metall, el rock progressiu i els ritmes kraut, guitarres afilades i mirades als setanta a través d’influències contemporànies com els King Gizzard & The Lizard Wizard menys lo-fi o el vessant més pop de Thee Oh Sees. Ara preparen el seu nou llançament, que veurà la llum abans de l’estiu.

El BIS es tancarà amb els DJs de Fantastic Mag, Ainhoa Marzol i David Martínez de la Haza.

Més informació i entrades, aquí.