Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona organitza el dissabte 30 de novembre, durant tot el dia (de les 11 a les 23 h), una jornada de portes obertes a l’equipament, farcida d’activitats gratuïtes per a tots els públics: tallers, instal·lacions, visites guiades, rutes o performances, entre d’altres, per viure l’art en primera persona. La jornada serà l’acte central de les diverses activitats que, sota el títol de La Fàbrica en obert, es posaran en marxa a la FiC en motiu de la Festa Major de Sant Andreu, que enguany té lloc entre el 29 de novembre i el 8 de desembre.

Així, tothom qui ho vulgui podrà entrar lliurement a la Fàbrica i descobrir de primera mà com treballen els nostres artistes residents i quins projectes estan duent a terme, visitar els bucs i les sales d’assaig i veure in situ com creen les seves obres. A la vegada, es podran conèixer també tot tipus de curiositats i altres detalls històrics i arquitectònics de l’edifici, tota una icona del patrimoni industrial barceloní, que fou construït entre el 1910 i el 1920 i que, després de dècades d’activitat com a nòdul principal de l’antiga fàbrica de fils i teixits, va ser reconvertit al 2008 dins del programa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Al matí hi haurà les següents activitats: tallers oberts amb alguns dels nostres residents; una visita guiada d'una hora i mitja per tots els espais de l'equipament, i on es podrà parlar directament amb els artistes; i un itinerari de Resistència verda pel barri, a càrrec de L’Ordit, que culminarà en una instal·lació artística.

Per la tarda serà el torn del festival multidisciplinari The Exploding Fest, que enguany porta per títol El present no està escrit. Es tracta d’un espectacle coral participat per una trentena d’artistes de diferents disciplines (música, arts visuals, performance, arts escèniques, poesia i circ) que, de manera interconnectada, desplegaran el seu talent en les diferents plantes de la Fàbrica de Creació. La idea, creativitat i dramatúrgia va a càrrec dels residents Kike Bela (Blood Quartet) i Edi Pou (ZA!).

Properament ampliarem informació de la jornada i afegirem horaris.

La resta d’activitats que formaran part de La Fàbrica en obert durant la Festa Major de Sant Andreu seran: l’exposició del Centre d’Art Un dia em vaig creuar amb un meteorit; la lectura audiovisual de Núria Gómez Gabriel The Case for Letting the Stars Determine Who I Date (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem) (29/11), inclosa dins l’exposició; els concerts de La Cosa Pública i Istari Band a l’Ateneu L’Harmonia (4/12); i el Reteena, festival audiovisual jove de Barcelona (7 i 8/12). Properament, més informació de totes les activitats.