Joana Hurtado, directora de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, i Mónica Bello, directora d’Arts at CERN, presentaran el dijous 18 de juliol en el marc del Sónar+D el programa artístic Collide International. Es tracta d’una col·laboració conjunta entre la Fàbrica i el CERN (el Laboratori Europeu de Física de Partícules, amb seu a Ginebra) que ofereix una residència becada de tres mesos a un artista o col·lectiu a través d’una convocatòria oberta.

La persona o persones seleccionades passaran els primers dos mesos de residència a les instal·lacions del CERN, de la mà de físics de partícules, enginyers, experts en IT i personal de laboratori; i el tercer, a la Fàbrica de Creació, on s’ampliarà la recerca amb investigadors, comunitats artístiques i programes culturals de Barcelona. La convocatòria es va tancar el passat 31 de maig, i la decisió del jurat es comunicarà a finals de juliol a la pàgina web d'Arts at CERN.

Aquesta col·laboració s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, i és fruit d’una aliança entre l’Ajuntament (a través de l’ICUB i l’àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals) i el CERN, amb l’objectiu de contribuir a la visibilitat de la ciència, així com promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i el seu impacte sobre la societat. Barcelona és la tercera ciutat que col·labora amb Collide International, després de Linz (Austria) i Liverpool (Regne Unit).

La xerrada tindrà lloc a l’Stage+D (P4 Level 1) entre les 18:40 i les 19:10 h. Accés preferent amb acreditació. En cas de no completar aforament es podrà accedir amb entrada de públic.

El Sónar+D és un congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics. Des de 2013 aquesta trobada antidisciplinar reuneix a Barcelona destacats artistes, tecnòlegs, creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers per a participar en una programació enfocada en la inspiració i el networking.

Teniu més informació sobre la xerrada en aquest enllaç.