Tres referents internacionals dels sintetitzadors analògics oferiran sessions úniques a La Fabra.

El cicle OUT.SIDE de noves músiques a centres d’art de Catalunya i les Sampler Sèries de l’Auditori de Barcelona presenten el programa SYNTHS a Fabra i Coats - la Fàbrica de Creació de Barcelona, amb un triple concert a càrrec de tres de les figures més importants del panorama internacional de la música realitzada amb sintetitzadors modulars.

L’alemany Thomas Lehn ha desenvolupat un llenguatge propi a partir d’un ús exhaustiu del sintetitzador analògic EMS Synthi A, que data de 1971. La seva concepció del sintetitzador com a instrument d’execució en directe es visualitza en interpretacions d’un nivell instrumental prodigiós.

El músic holandès Thomas Ankersmit centra el seu treball en l’exploració de fenòmens acústics i psicoacústics a partir d’un sistema que combina el sintetitzador Serge Modular (de 1974) amb el processament digital per ordinador. Reflexions sonores, infrasons, emissions otoacústiques, sons ultradireccionals, feedbacks i interrupcions del senyal, així com mals usos deliberats de l’equipament, manifesten la seva visió extrema, visceral i alhora sofisticada dels fenòmens sonors.

El nord-americà Keith Fullerton Whitman ha publicat més d’una vintena d’àlbums de música electrònica des dels anys noranta. Partint també d’un sistema híbrid que combina sintetitzadors i software de processament i generació del senyal, Fullerton Whitman estableix marcs de treball que li permeten la creació de música electrònica en directe, una aproximació al fet musical indissociable de l’univers específic dels sintetitzadors modulars.

SYNTHS consistirà en diverses sessions de música electrònica realitzada completament en viu, que mostraran la cara més avançada del gènere.

Quan: dissabte, 3 de novembre de 2018

Horari: 19 h

On: Fabra i Coats – -Fàbrica de Creació, Barcelona

Preu: 10 euros