Duae Collective, artistes residents a la Fàbrica, presenten fins al 27 de setembre al Centre Cívic Baró de Viver la seva exposició Besòs: A Noble Ecosystem. Es tracta d’una mostra sobre el riu Besòs i les conseqüències dels canvis socials i urbanístics del seu entorn que es va presentar per primer cop entre els mesos de gener i març de 2019 a l’Espai Zero del Centre d’Art, i de la qual teniu tota la informació en aquest enllaç.

Les dues membres del col·lectiu, Silvia Campidelli i Luna Coppola, van gestar el projecte en la seva residència a la Fabra, i després de la seva presentació a Barcelona la mostra va viatjar fins a la Biennal de Fotografia Ci.CLO de la ciutat portuguesa de Porto i va engegar una segona fase al Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Ara, al Centre Cívic Baró de Viver, l’exposició s’acompanyarà de dos tallers que compten amb la col·laboració de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona:

Memòria històrica i construcció de nous paisatges

Dirigit a un grup intergeneracional (entre 8 i 15 persones)
Data: Dijous 19 de setembre de 2019
Horari: de les 18 a les 20 h
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver

Aquest taller es realitzarà durant la inauguració oficial de l’exposició. La idea és que la gent gran, veïns del barri i coneixedors del territori, utilitzin la memòria històrica per donar eines als participants més joves amb la finalitat de construir un nou paisatge del riu. Així, a través dels relats de les persones grans sobre l’antiga imatge del riu, els joves s’encarregaran de fer propostes per a una nova visió del riu, el seu entorn i el seu paisatge.

Inscripcions a info@duae.org

Sentits, percepcions i territoris: Walkscape Besòs

Dirigit a adolescents
Número de persones: dos grups
Data: Dijous 26 de setembre de 2019
Horari: de 10 a 12 h, i de 12 a 14 h
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver

Aquest taller està enfocat a un target jove, i la idea és desenvolupar-lo amb adolescents dels instituts del barri. Walkscape Besòs és un passeig participatiu per construir mapes narratius al voltant del territori del barri de Baró de Viver. El que es pretén és experimentar de forma col·lectiva diferents maneres d’interpretar un territori tan complex com l’àrea del Besòs i la relació entre l’entorn urbà i natural.

A través d’uns mapes que les artistes entregaran als participants, el resultat al qual s’apunta és que mitjançant aquesta exploració el riu deixi de ser una frontera i un element marginal de la ciutat per esdevenir el centre de la visió d’una ciutat futura i sostenible. Durant l’itinerari, cada participant podrà utilitzar diferents enfocaments per recopilar informacions i utilitzar el mapa. A continuació, Duae Collective farà una visita guiada de l’exposició. Els mapes realitzats pels participants seran material per a la propera exposició.