Torna l'AMFest, un clàssic de la música instrumental que, en l'edició d'enguany, canvia de format i s'instal·la per primera vegada a Fabra i Coats. Seran tres jornades intenses, del 12 al 14 d'octubre, durant les quals sonaran les formes més avançades i experimentals de la música.

L'AMFest, nascut de les mans d'una discogràfica ja fa vuit anys, manté la seva cita anual amb la música instrumental. Ha aconseguit incorporar canvis d'organització i d'orientació, i al mateix temps mantenir viva la seva inquietud: descobrir al públic nous sons i noves maneres de comunicar-se mitjançant la música. Mireu-vos aquest vídeo i us fareu una idea.

Ara, el festival ha trobat la complicitat de la promotora L'Afluent, que s'ha instal·lat a Fabra i Coats i es disposa a oferir durant tres dies bones mostres d'experimentació musical, de post-rock, de noise, d'electrónica i de ritmes progressius.

En total seran prop de 25 actuacions.

El divendres 12 d'octubre, actuaran els belgues Amenra (a la imatge), autors d'una proposta fosca com a poques i que inclou un muntatge audiovisual. Serà el primer concert de la banda a Barcelona en molts anys i promet fer tremolar Fabra i Coats amb el seu Mass VI. El mateix dia, hi haurà altres propostes. Els britànics 65daysofstatic arriben amb el seu Descomposition Theory Show, un espectacle de llum i so basat en el post-rock i en el live coding, una tècnica de creació que fa que cada moment del concert sigui únic i irrepetible. Els luxemburguesos Mutiny of the Bounty oferiran una personal barreja de math-rock, post-hardcore i electrònica. També es podrà fruir del rock estratosféric, a estones progressiu, dels noruecs Soup.

El dissabte, 13 d'octubre, trobareu programades bandes com els barcelonins Za! (artistes residents a la Fàbrica de creació Fabra i Coats), l'experimentació electrònica del projecte Ralp, també de Barcelona, el rock instrumental dels madrilenys Toundra o el rock instrumental amarat de psicodèlia i stoner de la banda alemanya My Sleeping Karma, a més de propostes nord-americanes (Owen, A Storm of Light), vingudes d'Austràlia (Caligula's Horse) o britàniques (Jo Quail).

La darrera jornada de l'AMFest, el diumenge, 14 d'octubre, es tancarà amb els sintetitzadors i sons modulars de la pianista, compositora i cantant alemanya Lisa Morgenstern, o l'electrònica subtil amb rastres pop dels també alemanys The Notwist. El mateix dia, arriba des d'Itàlia una de les grans bandes del rock instrumental, Il Giardino de Miró i, també, la primera visita a l'estat de la compositora i artista visual Emma Ruth Rundle, una creadora nord-americana que heu de conéixer.

DADES GENERALS:

Data inici: Divendres, 12 octubre 2018

Data fi: Diumenge, 14 octubre 2018

Horaris: De 15 a 1.30 h (divendres), de 14.30 a 1.30 h (dissabte) i de 15.30 a 20.30 (diumenge)

Preu entrada: 28 € (1 dia) i 75 € (abonament 3 dies)