Projecte cultural 2018

Duae Collective és una plataforma col·laborativa que es dedica a la investigació visual contemporània. Fundada el 2015 per Luna Coppola i Silvia Campidelli, és, alhora, un col·lectiu i una família. Les seves investigacions visuals se centren en la relació entre l’ésser humà i el medi ambient, basant les metodologies de treball en pràctiques artístiques i dinàmiques col·laboratives que amplien la varietat de temes i de llenguatges.

Fins ara, la seva estada a la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació era com a residència artística (amb Besòs: A Noble Ecosystem com el seu projecte més destacat), però han decidit fer un pas més enllà i establir-se com a empresa per crear una xarxa, un espai i una realitat d’intercanvi i diàleg per a les mares i els pares que desitgin continuar la seva pràctica artística després de tenir fills.

Com a viver cultural volen desenvolupar una proposta pensada per a la Fàbrica de Creació: un projecte pilot que partirà de dos eixos. Per una banda, Yes, of course, we are mothers, una residència d’artistes open-source i autodirigida per a mares i pares artistes, i que ha nascut de la seva experiència personal. Per l’altra, Ecological Platform, una línia de treball que es fa les següents preguntes: com podem contribuir a la transició cap a una societat més ben adaptada i més sostenible? Com poden el pensament i les pràctiques artístiques expandir creativament el discurs al voltant d’aquests temes i traduir el pensament en acció per desenvolupar estratègies per a la sostenibilitat? Per contestar aquestes qüestions, volen crear una plataforma de projectes interdisciplinaris i educatius on els nens, les noves generacions, siguin part activa de la creació.

Totes dues propostes no aniran per separat, sinó que es complementaran l’una amb l’altra.