Projecte cultural 2018

Duae és un col·lectiu i una plataforma col·laborativa amb seu a Barcelona que opera en el camp de la investigació visual contemporània, fundada al 2015 per Luna Coppola i Silvia Campidelli.

Des de 2016 és artista resident i viver cultural a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, i des de 2018 està desenvolupant dues línies de treball: Ecological Platform i Yes Of Course We Are Mothers.

Yes Of Course We Are Mothers és una residència d’artistes open-source i dirigida a mares i pares artistes, nascuda de la seva experiència personal. Ecological Platform és una línia de treball que vol contestar aquestes preguntes: Com podem contribuir a una transició cap a una societat millor adaptada i més sostenible? Com poden el pensament i les pràctiques artístiques ampliar, a través d’un procés creatiu, el discurs sobre aquests temes amb la finalitat de desenvolupar estratègies per a la sostenibilitat?

El col·lectiu desenvolupa projectes i investigacions artístiques amb un enfocament multidisciplinari i transversal, mitjançant l’ús de vídeo, fotografia, dibuix, noves tecnologies, cartografia i so, combinant un intercanvi de coneixement, dinàmiques col·laboratives, creativitat i temes ambientals que exploren les interseccions entre art, tecnologia, ecologia i ciència.

La metodologia de treball vol activar processos de reflexió crítica i generar connexions entre la pràctica artística contemporània i la societat, eliminant els límits institucionals amb la intenció d’unir els problemes del patrimoni educatiu, ambiental, cultural i territorial.

El col·lectiu sempre ha treballat en diversos contextos amb persones de diferents backgrounds per donar suport a una forma de treball més inclusiva, oberta i co-creativa. Amb aquesta finalitat, durant els anys ha desenvolupat molts mètodes i exercicis basats en la narració, la cartografia, els processos participatius i les experiències compartides que estimulen les necessàries converses creatives i obertes en aquests contextos.