Residència artística 2018

Duae és una plataforma col·laborativa que es dedica a la investigació visual contemporània. Fundada el 2015 per Luna Coppola i Silvia Campidelli, és, alhora, un col·lectiu i una família.

Les seves investigacions visuals se centren en la relació entre l’ésser humà i el medi ambient, basant les metodologies de treball en pràctiques artístiques i dinàmiques col·laboratives que amplien la varietat de temes i de llenguatges. Els projectes es caracteritzen per un aspecte multidisciplinari on conviuen diversos temes. Gràcies al seu context, la seva forma i la representació a través de diferents canals, s’estimula la interacció entre els diversos temes.

Un dels seus projectes destacats és Besòs: a noble ecosystem, amb el riu Besòs com a protagonista. Es tracta d’una investigació artística multidisciplinària que explora les interseccions que creen l’art, la tecnologia, l’ecologia i la ciència en combinar creativitat, medi ambient i intercanvi de coneixement: un projecte que proporciona solucions per a una Barcelona futura sostenible, on el riu deixa de ser un element marginal de la ciutat per convertir-se en un element central.