Curs: ‘El poder de l’arxiu i de la remescla audiovisual’

L’arxiu està vinculat amb la memòria històrica, però també amb l’expropiació i crítica cultural. El material d’arxiu audiovisual (found footage) és una eina per a la preservació i reconstrucció tant de les ferides com de les troballes del passat. Mirar cap enrere és fer un exercici d’arqueologia a partir de l’anacronisme i la dialèctica de les imatges. Això confereix a la imatge una potència singular.

 

Aquest curs ofereix l’oportunitat d’explorar la riquesa i diversitat del treball audiovisual basat en els arxius. A partir d’una selecció de produccions realitzades per artistes i creadors/es singulars, des dels pioners/es del mitjà fins als seus practicants contemporanis/es, s’abordaran els contextos i les preocupacions que van donar lloc a aquestes peces. I també, els canvis tecnològics en relació a l’arxiu i els seus aspectes legals, els usos ampliats i desafiadors dels arxius en el documental i l’assaig, la construcció de trames i sentits de memòria i el muntatge com a operació política en la trobada de materials públics i privats.

 

El curs és a càrrec d’Íngrid Guardiola, productora, investigadora i realitzadora audiovisual i comptarà amb els professionals convidats Flor Aliberti, que treballa en el vídeo i el cinema experimentals; Abel Garriga, advocat especialista en drets d’autor i propietat industrial; i Diana Toucedo, cineasta.

c/ Emilia Coranty, 16 (antic passatge Marquès de Sta. Isabel 40) Can Ricart
08018 Barcelona

Metro: L1 (Glòries) L2 (Bac de Roda) L4 (Poblenou)
Autobús: 7, H12, H14, V27, 192, N8, N11
Tramvia: T4 (Pere VI)

Dilluns 25 i dimarts 26 de juny, de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h

Curs gratuït
Cal inscripció prèvia a través del web d’Hangar

Adreçat a artistes interessats en l’àmbit audiovisual. No es requereixen coneixements específics.

Organitza: Hangar