Curs d’escriptura i creació per a actors [Nivell 1, 2 i 3]

Curs de creació dramatúrgica per a actors, segmentat en tres nivells independents.

 

Nivell 1

Es pretén creuar el pont entre la interpretació i la dramatúrgia. L’intèrpret sosté emocions i sensacions per encarnar personatges, però aquestes eines també permeten generar un món, un joc i, fins i tot, una història. Es gestaran històries i es descobrirà una dramatúrgia viva que s’experimenta i es crea a l’escenari. Els participants es convertiran així en dramaturgs conscients, ja que la història passa a través de l’intèrpret creant-se des de l’instant present.

 

Nivell 2

En aquest segon nivell s’aprofundirà en les tres eines interpretatives que permeten crear històries: el verb, les emocions i les sensacions. S’explorarà l’espai com a motor dramatúrgic i la relació com a eix de la història. El segon dia es treballarà amb el material que cada alumne aporti com a creador, sigui una idea, un diàleg, una escena escrita, una història... ajudant-lo a continuar el seu treball de forma orgànica tot estirant els fils necessaris en cada pla.

 

Nivell 3

En aquest tercer nivell se li donarà a l’alumne/a diverses eines per muntar escenes de les històries que ha sentit i ha escrit i tancar, d’aquesta manera, el procés teatral creatiu de forma global. L’alumne/a experimentarà els tres plans i adquirirà les eines necessàries per treballar des de cada un d’aquests plans i integrar-los de forma harmònica en els seus processos creatius. El segon dia es treballarà amb el material propi que l’alumne/a aporti per ajudar de forma concreta en el seu procés de creació.

 

Alejandra Jiménez és una actriu sevillana formada a l’ESAD de Sevilla i a l’Escola Jacques Lecoq de Barcelona. Ha treballat en televisió, teatre i cinema. És membre fundador del grup d’improvisació Impro Barcelona. Darrerament, ha creat i interpretat la seva pròpia obra, Blanca Desvelada. És presentadora de les Nits del Club de la Comèdia al Teatre Poliorama de Barcelona.

c/ Hondures, 28-30
08027 Barcelona

Metro: L1, L5, L9 i L10 (La Sagrera)
Autobús: H8, V27, V29, V31, 34, 62, 96, 126, N3 i N9
Bicing: 423

Nivell 1: 18 i 19 de maig

Nivell 2: 8 i 9 de juny

Nivell 3: 29 i 30 de juny

De 16.00 a 21.00 h.

120 €

Descomptes: 20% estudiants d’arts escèniques; 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals i AISGE (no acumulables).

Fent dos nivells, el segon té un 20% de descompte. Fent els tres nivells, el tercer té un 30% de descompte.

 

Inscripcions a través de la pàgina web de la Nau Ivanow.

La selecció dels participants es farà per currículum que cal enviar, en format PDF, a formacio@nauivanow.com

Curs dirigit a actors i actrius professionals

Places: 15 màxim

Organitza: Nau Ivanow.