Circ au Carré

27 maig de 2019 to 10 juliol de 2019

Moure’s i barrejar-se per reflexionar.

 

CIRC AU CARRÉ és un nou projecte europeu liderat per La Central del Circ (Barcelona, Catalunya), amb la col·laboració de La Grainerie (Toulouse, Occitània), La Verrerie (Alés, Occitània), el C.IN.E. (Sineu, Balears) i el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2018. Té l’objectiu de crear, transformar i/o consolidar els vincles entre els actors/actrius de circ contemporani a l’espai mediterrani (artistes, tècnics/ques o directors/es d’entitats), posant l’accent en la recerca.

Disciplina artística

Circ

A qui va dirigit

A companyies emergents de circ contemporani (solos, duos o trios) interessades a realitzar dues setmanes de recerca en un espai situat fora del seu territori de residència i en participar en dos tallers d’intercanvi i diàleg amb altres professionals no artistes.

Període de la convocatòria

Les residències de dues setmanes de durada es realitzaran entre novembre de 2019 i octubre de 2020, segons la disponibilitat de la companyia i dels espais participants.

 

El primer taller tindrà lloc els dies 18 i 19 d’octubre de 2019 a Toulouse (França) i el segon, a Barcelona (Espanya), els dies 16 i 17 d’abril de 2020.

Residència de recerca

CIRC AU CARRÉ ofereix als/a les artistes emergents la possibilitat de tenir una experiència de recerca en un altre context, ampliant, reforçant o renovant el seu llenguatge circense.

 

Durant l’estada, l’artista o la companyia disposarà d’un espai per experimentar al voltant d’una temàtica, sense objectiu de creació o producció.

 

Aprofitant la mobilitat per barrejar-se i qüestionar-se, s’organitzaran trobades o moments de reflexió amb els/les artistes del territori on es realitzarà la residència.

 

També es buscarà el diàleg amb un/a professional de les arts local, segons les necessitats de la companyia i amb l’ajuda de l’espai d’acollida.

 

Al final de cada residència, tindrà lloc un moment d’intercanvi amb el públic local (artistes, públic específic o general).

Tallers d’intercanvi i diàleg

Durant aquests tallers es crearan tàndems entre els/les artistes participants i els/les professionals no artistes seleccionats/des que s’aproparan amb l’objectiu de (re)conèixer-se i (re)inventar la seva relació, creant un vincle sostenible amb la idea que es mantingui més enllà del projecte.

Lloc de referència

La Central del Circ
Moll de la Vela, 2
08930 Barcelona
www.lacentraldelcirc.cat

Data de sol·licitud

Fins al 10 de juliol de 2019, a les 23.59 h.

Condicions

L’artista o la companyia ha de ser emergent (màxim dues creacions d’autoria acabades i poc detectades pels circuits professionals) i residir al territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Catalunya, Illes Balears o Occitània).

 

Se seleccionarà una companyia (fins a tres artistes) per a cada territori (Catalunya, Illes Balears, Occitània Oest i Occitània Est).

 

Cada companyia realitzarà una residència de recerca entre novembre de 2019 i octubre de 2020, i participarà en els dos tallers d’intercanvi i diàleg els dies 18 i 19 d’octubre de 2019 i els dies 16 i 17 d’abril de 2020 (disponibilitat imprescindible).

 

El projecte CIRC AU CARRÉ assumeix les despeses de viatge, allotjament i dietes de cada companyia participant durant la residència i els tallers.

Criteris de valoració

Es prestarà especial atenció a:

  • trajectòria i rellevància artística de la proposta;
  • nivell tècnic de la disciplina/es circenses proposades;
  • voluntat d’ampliar coneixements i reflexió;
  • desig d’intercanviar coneixement amb altres professionals;
  • referències ètiques de la companyia o artista.

Selecció

La selecció dels projectes anirà a càrrec d’una comissió formada pels socis.

Calendari

Termini de presentació de les sol·licituds: Fins al 10 de juliol de 2019 a les 23.59 h.
Resolució de la convocatòria: a partir del 25 de juliol de 2019.

Presentació de les candidatures

El dossier de la candidatura s’omplirà exclusivament online al següent enllaç: https://form.jotformeu.com/91352927958370

 

Per preparar la vostra candidatura, podeu consultar l’esquema del formulari aquí: https://drive.google.com/file/d/18RZOpmQcdadkQY3xG8K3ItNXGkYU55JY/view?usp=sharing

Informació de contacte: 

Per a més informació, podeu contactar amb:

- Nini Gorzerino, La Central del Circ (Catalunya): creacio@lacentraldelcirc.cat

- Estela Morón Fernández, C.IN.E. (Illes Balears): info@cinesineu.com

- Jean-Marc Broqua, La Grainerie (Occitània): jm-broqua@la-grainerie.net

- Sylviane Manuel, La Verrerie (Occitània): programmation@polecirqueverrerie.com

Altres beques relacionades