RESIDÈNCIA DE DRAMATÚRGIA A LA SALA BECKETT (TEMPORADA 2018/19)

01 de gener de 2018 to 09 de abril de 2018

La/el resident formarà part de l'equip artístic del centre i participarà en les activitats de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia.

La residència s'inclou dins el programa Autor en Residència de la Sala Beckett, el qual consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada (de setembre a juliol), de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme.
L’autora o autor escollit assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova expressament per a l’ocasió, la qual s’estrenarà amb producció de la mateixa Sala Beckett durant la temporada següent a la de la residència.
La remuneració econòmica, inclosa l’escriptura de l’obra, és de 7000 € bruts.

Disciplina artística

Dramatúrgia

A qui va dirigit

La convocatòria va destinada a dramaturgues i dramaturgs amb experiència professional prèvia.

Durada residència

La residència té una durada de setembre de 2018 a juliol de 2019 i l'estrena de l'obra escrita durant la residència tindrà lloc durant la temporada següent.

Lloc

Sala Beckett
C/ Pere IV, 228
08005 Barcelona
www.salabeckett.cat

Data de sol·licitud

Del 23 de febrer al 9 d'abril del 2018.

Condicions

El programa concret d’activitats al qual es compromet l’autora o autor durant els mesos de la seva residència és el següent:

- Escriure una obra de teatre durant la temporada 2018-2019, a partir de les premisses acordades amb la direcció de la Sala Beckett pel que fa a calendaris d’escriptura, nombre d’actors necessaris, volum de la producció, etc.

- Participar en les reunions dels òrgans de programació, pensament i decisió artística de la Sala Beckett durant el període de residència. Aquests òrgans inclouen: a) el Consell de Pensament i Debat (Pausa.); b) el Comitè de Lectura; i c) el Consell de Programació.

- Assumir la redacció d’un mínim de dues fitxes de lectura al mes (valorant textos i projectes d’entre els que es reben habitualment a la Sala).

- Estar disponible per impartir cursos i tallers en el context dels programes de Formació de la Sala Beckett durant el període de residència, amb la corresponent remuneració específica.

- Impartir una classe a un grup de nens i nenes de l’Escola Pere IV.

- Participar en trobades, taules rodones i altres activitats sobre dramatúrgia contemporània al teatre i en altres espais de manera gratuïta o amb la corresponent remuneració segons el cas.

- Assessorar i donar suport als equips artístics de les produccions pròpies i Laboratoris de Creació de la Sala en els seus corresponents processos de creació durant la temporada de la residència.

Criteris de valoració

En la valoració es tindrà especialment en compte la qualitat i l’interès artístic de l’obra proposada a la sol·licitud per ser escrita durant la residència, per bé que no hagi de ser aquesta necessàriament l’obra que l’autor finalment escrigui durant l'estada.

Selecció

La tria de l’autora o autor resident anirà a càrrec d’un comitè format per l’equip de direcció artística de la Sala Beckett, amb la participació del director de la revista Pausa, l’autor resident de la temporada en curs i el president i algun dels membres del Patronat de la Fundació Sala Beckett.

Presentació de candidatures

Les persones interessades hauran d’aportar:

  • Un CV detallat de la trajectòria del sol·licitant (amb estrenes, publicacions, premis, etc.). És imprescindible que el sol·licitant compti, com a mínim, amb dues obres estrenades en l’àmbit professional.
  • Una carta de motivació especificant per què li interessa presentar-se a aquesta convocatòria.
  • Una explicació escrita d’una possible obra que es voldria escriure durant la residència.

Aquesta documentació s’haurà d’enviar, en un únic document en format PDF, a obrador@salabeckett.cat, assenyalant a l’assumpte del correu electrònic “Residència de dramatúrgia – (Nom del sol·licitant)”. El sol·licitant rebrà un correu de confirmació de la recepció del projecte.

Altres residències relacionades