2018 engegat i no hi ha qui ens pari!

Hem començat sense fer massa soroll ni amb presses però tampoc sense pausa, anem rodant i continuem amb les activitats dins i fora del Centre per Famílies amb Adolescents.

Aquest gener, per anar escalfant motors, hem començat amb un taller de relaxació i consciència corporal. Ens ha agradat la idea de tornar a oferir tallers pels matins i aquest ha estat el primer. Podem dir que estem satisfets de la rebuda. Una majoria de mares i tutores de joves han participat d’aquesta activitat, però també hi han participat alguns homes i val la pena visibilitzar-los. Això també ens mostra el seu compromís, la seva implicació i el seu interès en saber, recordar, aquelles habilitats que com a persones tenim tant per gestionar emocions com per acompanyar i educar als i les adolescents en les nostres relacions quotidianes.

Aquest mes de gener hem comptat amb Vicki Bernadet perquè ens expliqués com educar per prevenir les relacions  anomenades ASI (Abús Sexual Infantil). Ens ha fet reflexionar com socialment hi ha desconeixença de les xifres actuals d’abusos i de quins són els entorns on es donen (amb familiars o desconeguts). Ens ha aclarit que la gravetat de la situació també rau en la persona que ho explica, segons la forma com ho faci i com s’expressi. De com a vegades hi ha una educació implícita a nivell social i cultural, en l’obligatorietat de fer petons o mostres d’afecte per part dels menors a familiars, coneguts i fins i tot desconeguts per a ells. Com eduquem perquè els nostres fills i filles es facin respectar? Com ajudar que sàpiguen posar límits quan potser no s’accepten, quan rebutgen fer una mostra d’afecte o cordialitat quan no els ve de gust... S’ha parlat que hauria de ser més natural dir un NO que en general socialment potser ens costa dir. Des de casa podem oferir coherència, respectant també la intimitat i el ritme dels nostres fills, sense minimitzar allò que per ells pot ser important, sense ridiculitzar-los o avergonyir-los davant d’altres familiars o amistats. Com va dir la Vicki, un petó és un regal, individual i aleatori (símbol d’alegria i afectivitat), no hauria de ser obligat.

Per endavant ens esperen el grup de debat “Aquí Parlem”, el Cicle Oxigena’t, taller Superwoman, xerrades sobre sexualitat, les tertúlies de viure l’adopció a l’adolescència, la xerrada de “Pares jo no em separo”, tallers i xerrades a centres educatius de la ciutat...

Si voleu més informació:

Web Activitats Centre per a Famílies amb Adolescents

Guia Barcelona Activitats Centre per a Famílies amb Adolescents