L'estiu al Centre per a Famílies 2018 s’acaba!

A les acaballes del mes de Juliol, podem fer un repàs de les activitats que hem ofert fins el moment. Aquest mes hem acollit la formació per a professionals, un parell d’activitats per les famílies i una xerrada dirigida a famílies o “responsables legals de joves”.

Podem dir que aquest és el tercer any consecutiu que organitzem unes jornades dirigides a professionals i tenen molt bona acollida. Són tres dies seguits de formació sobre una temàtica d’actualitat d’un àmbit on trobem significatiu de poder oferir informació o bé de facilitar eines per potenciar la detecció, prevenció i l’actuació dels professionals que treballen amb joves. Aquest any a nivell d’equip vam decidir que es tractés la temàtica de les autolesions, i el suïcidi a l’etapa de l’adolescència i vam comptar amb tres professionals amb una àmplia trajectòria en cada un dels seus camps: 

  • Jesica Barón, infermera que treballa pel Centre d’Higiene Mental de les Corts, fent xerrades en l’àmbit de la prevenció de la salut mental a centres educatius.
  • Anna Sintes, psicòloga clínica que treballa en la unitat d’hospitalització de salut mental de l’Hospital de Sant Joan de Déu.
  • Joaquim Puntí , psicòleg clínic i psicopedagog coordinador de l’Hospital de dia d’adolescents del Parc Taulí de Sabadell.

​Estem molt agraïts tant als ponents que van participar com als professionals que van venir. Gràcies entre totes per fer-ho possible! Així que contents de poder fer aquesta feina de formigueta en l’àmbit de la prevenció i més amb temàtiques d’aquest tipus.

Atenció!! Estem barrinant de repetir les jornades al llarg de l’any i mantenir les de l’estiu amb noves propostes, així que atents i atentes al llarg del proper curs, on volem repetir de nou aquesta temàtica per la bona acollida a l’hora de fer les inscripcions.

Compartir amb vosaltres que les activitats per a famílies, estem parlant d’aquestes activitats que fem un cop a l’any a l’estiu, enguany han estat risoteràpia, i un scape-room al mateix Centre per a Famílies. Sembla que els joves compartir altres espais (amb mares, pares o tutors) justament per trencar les rutines i dinàmiques familiars, també els fa bé tant a grans com a petits. Així que continuarem mantenint aquesta activitat el proper estiu, si teniu propostes d’activitats familiars seran ben rebudes, ens les podeu fer arribar a saif@bcn.cat .

També hem fet una segona part d’una xerrada per a famílies, que tractava sobre l’ansietat, la depressió, les autolesions i el suïcidi. Les mares que van venir van valorar molt positivament que s’abordés aquesta temàtica per tenir recursos, i saber com tractar algunes situacions que poden afectar els i les adolescents.

I després de tot aquest curs de formacions i atencions individuals, ens estem preparant per donar-nos unes merescudes vacances, per renovar piles, i venir amb noves idees pel proper curs. Conscients que s’apropen canvis de ritmes i rutines en principi més relaxats! Que necessitarem uns dies per situar-nos i gaudir-los, com sabeu els canvis no vénen donats de cop i volta, són progressius i necessiten certa pràctica quan es vol integrar noves maneres de fer les coses, així que serem perseverants i mica en mica! De moment, a gaudir d’aquest agost i ens veiem a la tornada!