“Tintín i la Lluna”

Enrere

Exposicions. Els cinquanta anys de la primera expedició tripulada a la Lluna, avançada per Tintín als còmics.

“Tintín i la Lluna” commemora el cinquantè aniversari de l’arribada dels humans a la Lluna el 21 de juliol de 1969, a bord de la nau Apollo 11.

Tintín, però, s’havia avançat alguns anys abans, de la mà del seu autor, Hergé, i amb dos títols mítics, Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna. Aquests còmics es van publicar en forma de lliuraments periòdics a la revista Tintín entre el 30 de març de 1950 i el 30 de desembre de 1953.

Aquesta exposició vol divulgar i documentar el projecte Apollo 11, per saber com va ser l’abans, el durant i el després de l’arribada a la Lluna. Presenta els estudis científics i els èxits tecnològics que van fer possible aquesta gesta, i alhora mostra objectes, interactius i experiències que expliquen com va ser aquest viatge i quins avenços va suposar per a la humanitat.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.
Es venen les entrades a:
CosmoCaixa Barcelona.


'Tintín i la Lluna' és una exposició organitzada per l'Obra Social "la Caixa" per commemorar el cinquantè aniversari de l'arribada dels humans a la Lluna. El 21 de juliol de 1969, es va arribar per primera vegada a la Lluna a bord de la nau Apollo 11.
Neil Armstrong va fer els primers passos sobre la superfície lunar i va pronunciar una frase històrica: «És un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat». L'esdeveniment va ser rebut al centre de control a Houston i retransmès arreu del món.

Alguns anys abans, però, Tintín s'havia avançat en el món de la ciència-ficció de la mà del seu autor, Hergé, amb dos títols mítics, Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna, que van veure la llum en forma de lliuraments periòdics a la revista Tintín entre el 30 de març de 1950 i el 30 de desembre de 1953.

Tot sovint, la ciència-ficció i la realitat es relacionen en diferents moments de la història. L'exposició Tintín i la Lluna té com a objectiu divulgar i documentar el projecte Apollo 11, per saber com va ser l'abans, el durant i el després de l'arribada a la Lluna; presentar els estudis científics i els èxits tecnològics que van fer possible aquesta gesta, i mostrar objectes, interactius i experiències que expliquin com va ser aquest viatge i quins avenços va suposar per a la humanitat. L'exposició permetrà que els visitants facin un recorregut des que Galileu va observar per primera vegada la Lluna fins que per fi els humans hi vam deixar la nostra empremta. Un moment clau en la història de la conquesta de l'espai que va permetre tenir una altra visió de la Terra i de
l'espai.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona

Aparcaments

CosmoCaixa Barcelona

C Quatre Camins 89

902283080

Restaurants

Restaurant La Balsa

C Infanta Isabel 4

932115048

CosmoCaixa Barcelona

C Isaac Newton 26

932537451

On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 14/12/2018 al 26/05/2019.

Phone number

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Website

Web venda d'entrades:
cosmocaixa.es
Web:
barcelona.cat/nadal

M'agrada 99

You may also be interested in...