El proper diumenge 5 de novembre endeguem el programa educatiu Cicle de Cinema I Drets dels Infants

El proper 5 de novembre arrencarà el programa educatiu  Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants i s’allargarà fins al 26 de novembre,  projectant-se  en diferents sessions un total de 8 pel·lícules.

Amb la intenció d’escoltar la veu i els neguits dels nostres nens i nenes, donar-los uns espais de reflexió i uns materials alternatius als que sovint tenen accés a través dels mitjans de comunicació,   enguany  proposem un viatge sobre la realitat dels infants que han de patir el dolorós viatge del refugi. Analitzem  la fugida obligatòria de casa seva i moltes vegades  de la pèrdua de membres importants de la seva família i del cercle d’amistats en que es basa el seu petit món. Reflexionem també sobre els drets que es vulneren al llarg d’aquest viatge.

L’objectiu principal del projecte és l’educació en Drets Humans.  Els infants aprenen sobre els drets i deures tant individuals com col·lectius, en un marc interactiu i participatiu.

El Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants incrementa aquest any l’oferta de places i arriba a nous àmbits. Si fins ara s’oferia a centres educatius, i a famílies, aquest any també es programaran sessions de dissabte al matí i de dilluns a la tarda, perquè hi puguin participar entitats socioeducatives i d’educació en el lleure. El cicle, que es desenvolupa als Cinemes Girona (c/ Girona 175), ofereix 4.280 places a les escoles barcelonines, i 500 per a les entitats de lleure i centres oberts. Pel que fa a les sessions de cinema en família (diumenges 6, 13, 20 i 27 de novembre), les places són les que ofereix l’aforament de la sala. Les reserves de places tant per les entitats socioeducatives i d’educació en el lleure com per les famílies es pot fer al web del cicle http://www.cinemadretsinfants.cat/