Els actes més destacats de cultura popular de les festes de Santa Eulàlia 2018: dilluns, 12 de febrer

El dia de Santa Eulàlia es fan dos dels actes més destacats de la festa major d’hivern. El primer és la cerimònia de col·locació del penó, l’acte més antic de les festes. I el segon és la passejada de les Laies, una cercavila única protagonitzada només per les gegantes de Ciutat Vella.

El dia de Santa Eulàlia comença amb la tradicional cerimònia de col·locació del penó de Santa Eulàlia a la balconada de l’ajuntament, a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona. També hi haurà la gegantona Laia, que saludarà des de la plaça el famós penó que presideix la diada.

 

Les sardanes són un element imprescindible de les festes de Santa Eulàlia. Trieu una rotllana i afegiu-vos-hi per gaudir del ball nacional!

 

Per Santa Eulàlia, totes les gegantes de Ciutat Vella canvien de nom i passen a dir-se Laia per celebrar un dels actes més antics i significats de la festa major d’hivern. Després de trobar-se a la plaça de Sant Josep Oriol, les gegantes inicien una processó encapçalada per les Laies de la plaça Nova i del Pi i per la gegantona Laia, en un passeig que les durà fins a la plaça de Sant Jaume.

Cercavila: A partir de les 19.00. Recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada cap a les 19.45)