La Guàrdia Urbana s'ofereix a les escoles per difondre eines i recursos per a la prevenció de conductes de risc en infants i joves.

  • El programa “La Guàrdia Urbana a l’escola” és una proposta didàctica adreçada a totes les escoles d’educació infantil, primària, centres d’educació secundària i d’educació especial.
  • Més de dos terços dels 483 centres educatius participen en aquest programa.
  • Durant el curs 2016-2017 es van realitzar 2.503 sessions en 333 escoles, arribant a 57.679 alumnes.

El programa “La Guàrdia Urbana a l’escola” s’adreça a les diferents etapes educatives dels menors i va des de l’educació infantil fins al batxillerat. Està estructurat en diverses activitats formatives, impartides per agents-monitors que es desplacen a les escoles dels deu districtes. Aquestes sessions teoricopràctiques es desenvolupen al llarg del curs escolar, i tenen com a objectiu l’adquisició d’hàbits correctes de comportament com a vianants, com a conductors de bicicletes, com a usuaris en els transports públics i en els vehicles particulars.

La finalitat del programa d’educació viària és treballar perquè els nens i nenes aprenguin a valorar la importància que representen, tant per a la seva seguretat com per la dels altres, els comportaments responsables i cívics, la convivència, la solidaritat i el respecte a més d’orientar-los sobre comportaments i situacions de risc.