Nou espai familiar al Casal infantil de Trinitat Nova

Destinat a infants fins als 3 anys i les seves famílies, tots els dilluns de 9.30 a 11.30 h

El Casal infantil de Trinitat Nova ha obert un nou servei. Es tracta d’un “espai familiar”, concebut com un servei d’atenció, acompanyament i ajuda a la petita infància (fins als 3 anys) i les seves famílies.

Estarà obert de 9.30 a 11.30 h tots els dilluns, en el que vol ser un lloc de trobada i interrelació en un context educatiu diferent al de la llar, tot afavorint el desenvolupament de pràctiques de criança satisfactòries en entrar en relació amb altres infants i amb altres famílies.

Per poder gaudir d’aquest servei cal inscripció prèvia, que es du a terme al mateix Casal Infantil, al carrer Vila-real 7-9.

Espais familiars

Per als infants són un lloc de joc i de socialització, on es relacionen amb altres nens i nenes en un entorn segur i acollidor, en un ambient agradable i estimulant, i on troben joguines i materials adequats a la seva edat.

Per a les famílies, al seu torn, esdevenen espais de trobada, de relació, d’intercanvi i també de socialització on troben altres mares i pares que tenen fill i filles d’edats similars amb els quals poden compartir l’experiència que representa ser mare i pare.

Per als infants, doncs, són l’escenari privilegiat per treballar les relacions de vinculació i el procés d’autonomia on s’aprèn a compartir, ordenar, tenir cura, utilitzar i investigar d’una manera conjunta.

I per als pares i mares, es converteixen en un entorn socialitzador i normalitzador que els dona suport i que els ajuda a assumir les seves pròpies funcions i competències.