Per jugar, més parcs, més lleure, més natura i menys contaminació

Alumnes de diferents escoles de Barcelona han llegit el Pregó dels Infants, inici de les Festes de Santa Eulàlia. La canalla ha escrit un text reivindicatiu, amb propostes per millorar la ciutat i reclamacions per construir una ciutat lúdica on jugar sigui un dret de tothom.

“Jugant es pot aprendre,
i també ser creatiu.
Jugar és important
per créixer i fer-se gran.”

Amb aquesta declaració d’intencions sobre la importància del joc en l’educació de la infància, alumnes de tercer, quart i cinquè de primària d’una vintena d’escoles de Barcelona han treballat des del novembre per fer el Pregó dels Infants. Han compartit idees, projectes i recursos, i fruit d’aquesta feina, han detectat diverses coses que caldria millorar. I així ho han fet saber llegint el pregó.

“No volem contaminació,
volem molta diversió.
Un parc amb un tobogan,
xarranques i sorral.”

“Demanem a l’alcaldessa
que renovi algun espai.
Més ludoteques, llibres i música
i més jocs per a tothom.”

Ara aquestes propostes es tindran en compte a l’Ajuntament. L’alcaldessa ha assegurat que penjarà el pregó al seu despatx i el prendrà en consideració. “També nosaltres volem una ciutat molt més amable i lúdica, tant per als nens com per als adults. Voleu més espais per jugar a la ciutat, menys cotxes i menys contaminació. Ho farem”, ha dit Colau als nens i nenes.

El Pregó dels Infants és una activitat educativa que té per objectiu iniciar la canalla en els processos participatius, donar-li a conèixer les institucions polítiques i implicar-la en la millora de la ciutat.