Tornen les activitats de dinamització educativa als patis oberts

L'accés és lliure, i estan obertes a tota la família

Amb el nou escolar tornen també a Nou Barris les activitats de dinamització educativa a les escoles, en el marc del programa de patis escolars oberts al barri. Aquesta vegada n’hi trobareu quatre, que es duran a terme de finals d’octubre a finals de desembre. Aquí us ho adjuntem.

El programa de patis oberts

El programa de Patis oberts és un servei municipal que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i que converteix els exteriors de les escoles en espais de lleure educatiu compartits fora de l’horari escolar, també els caps de setmana i fins i tot un cop el curs ha acabat.

Posa espais d’ús públic i de dinamització educativa a disposició d’infants, joves i famílies. Obren en horari extraescolar i disposen d’un monitoratge que vetlla pel bon ús dels patis i per promoure la relació entre els usuaris.

La finalitat principal és optimitzar l’ús dels centres escolars amb activitats que es puguin realitzar sense interferències i donar una alternativa de lleure a infants i joves en un entorn segur i de proximitat. L’accés és lliure accés per a tothom, i els nens i nenes que hi accedeixin ho fan sota la responsabilitat dels seus familiars.

La xarxa municipal de Patis Escolars Oberts al Barri la formen actualment un total de 70 patis, situats als diferents districtes de la ciutat.

Aquesta iniciativa municipal compta també amb el suport d’entitats educatives i socials de la ciutat, la col·laboració dels districtes municipals i del Consorci d’Educació de Barcelona.