Barcelona Cultura

Actualitat

Notícies


David Bowie, els segells de l’espai

David Bowie, els segells de l’espai

Des del 25 de maig fins al 25 de setembre d’aquest any teniu l’oportunitat de visitar l’exposició homenatge a David Bowie al Museu del Disseny de Barcelona, s’anomena David Bowie is. Després de la mort de l’artista el gener del 2016, l’exposició repassa la brillant trajectòria d’un mite del segle XX.


Instruments, cançons manuscrites, indumentària, fotografies, disseny d’escenaris… Això i molt i molt més ho trobareu a l’exposició que repassa les múltiples cares d’un artista polifacètic que ha esdevingut una de les figures més icòniques del segle xx, després d’Elvis Presley, és clar. Un tarannà creatiu conjugat amb excel·lents dots de promotor cultural que l’han convertit en tot un mite de la música, la moda i la cultura contemporània, en general.

Barcelona és la vuitena capital que acull la mostra monogràfica dedicada a l’artista, iniciada a Londres, sota la direcció del Victoria and Albert Museum. Ara per ara, la mostra és tot un èxit d’assistents, en els vuit espais on ha estat presentada (Toronto, Berlin, París, Melbourne, etc.) ja hi han assistit més d’un milió i mig de visitants. Barcelona tancarà el tour abans que arribi al destí final on quedarà definitivament assentada, a Nova York.

Les emissions filatèliques dedicades a la figura de Bowie van llençar-se al març d’aquest any. El Royal Mail, els serveis postals de Regne Unit, van emetre una sèrie d’edició limitada.

Com a mostra d’homenatge i per presentar els seus respectes al desaparegut artista britànic, el Royal Mail va enviar una mostra de segells cap a l’espai, en total 52 fulls blocs van marxar en missió espacial dins d’un globus d’heli. Aquesta acció es relaciona amb l’interès de Bowie per l’espai, però també és un gest de complicitat al paper de Bowie a la pel·lícula L’home que va venir de les estrelles (1976) i al títol del seu darrer disc Black Star (2015). Però l’objectiu d’aquesta acció no consistia en que els segells es quedessin vagant per l’espai sideral, al contrari, amb l’esclat del globus els fulls havien d’aterrar en algun lloc de la terra. Les emissions, tant les enviades a l’espai com les que mai s’hi enlairaran, recorden alguns dels àlbums més reconeguts de la seva carrera: Hunky Dory, Aladdin Sane, Heroes, Let’s Dance, Earthling i Blackstar. I també immortalitzen moments captivadors des de l’escenari durant algunes gires: The Ziggy Stardust Tour (1972), The Stage Tour (1978), The Serious Moonlight Tour (1983) i A Reality Tour (2004).

Esteu avisats, si un dia caminant pel carrer o d’excursió pel Montseny us trobeu un full bloc amb l’estampa de David Bowie, no és casualitat ni una càmera oculta, és un regal del cel. Mai millor dit.

Sèrie filatèlica dedicada a David Bowie, Royal Mail.

Sèrie filatèlica dedicada a David Bowie, Royal Mail, 2017.