Barcelona Cultura

La Col·lecció

Explora


2 lires Hidroavió "Savoia S 55" sobrevolant les ruïnes de Leptis Magna

Líbia, 1931

Tipus de segell de correu aeri emès per a ser posat en circulació a l'antiga colònia italiana de Tripolitània. Aquest territori va formar part de l'imperi turc otomà fins a l'any 1911, data en la qual va ser ocupat per Itàlia. L'any 1912 Tripolitània va esdevenir una colònia italiana. El 1934 l'administració italiana va unir les regions líbies de Tripolitània i de Cirenaica constituint el domini colonial de la Líbia italiana, els límits de la qual es corresponen amb els de l'actual Estat de Líbia. Segell commemoratiu del 25è aniversari de l'Institut Agrícola Colonial Italià i emès per a recaptar fons en el seu benefici.

Ampliar imatge
tancar

DETALL

Títol 2 lires Hidroavió "Savoia S 55" sobrevolant les ruïnes de Leptis Magna
Número registre MGPB 045763
Datació 1931
Procedència Líbia
Lloc edició Itàlia,Lloc d'edició
Dimensions 2.4 x 4 cm
Material paper
Tècnica imprès
Inscripcions 1904 / ISTITUTO AGRICOLO COLONIALE ITALIANO / 1929 / LIRE 2 / POSTA AEREA / TRIPOLITANIA / [llegenda en alfabet àrab]
Bibliografia Museo Postal y Filatélico de Barcelona. Catálogo ilustrado de la valiosa e importante colección de sellos de correo de Ramón de Marull Huguet donada a la Ciudad de Barcelona e instalada en el Palacio de la Virreina. Segona edició. Barcelona: 1962.