El carrer Cartagena és dels nens

23/06/2016

L'Escola dels Encants pinta el carrer Cartagena

L'alumnat de l'Escola dels Encants ha dissenyat la transformació del carrer Cartagena per convertir-lo en un espai de joc. Es tracta d'una intervenció real dels escolars per contribuir a la pacificació de l'àrea de la plaça de les Glòries, una iniciativa que s'emmarca en el programa d'Escoles + Sostenibles.

L'Escola dels Encants ja ha fet seu el carrer Cartagena, en el tram comprès entre Consell de Cent i l'avinguda Diagonal. Des de fa uns mesos, els alumnes de l'escola són els encarregats de plantejar una transformació per aquest tram del carrer, que es va tallar al trànsit per a què els nens i nenes poguessin fer-lo seu.

En aquest sentit, el mes de maig els alumnes van plantar un grup de plantes als escocells dels arbres propers a l'escola, i s'han compromès a cuidar-los durant el curs escolar. I al mes de juny s'hi ha realitzat una altra gran acció: pintar jocs al terra.

Segons explica la directora de l'Escola dels Encants, Agnès Barba, "a mesura que la pintura ha anat prenent forma els alumnes s'han anat fent conscients del que estaven fent i se'n senten molt orgullosos". Els 380 alumnes de l'escola han participat en aquesta gran pintada al terra del carrer Cartagena, que consta de tres espais: les "xarranques", el mar-cel-terra i un gran joc de l'oca.

Per poder fer realitat aquesta transformació del carrer Cartagena, l'Escola dels Encants, que forma part del projecte Escoles + Sostenibles, va comptar amb l'ajuda dels arquitectes de l'Ajuntament, que van plasmar en un plànol les idees dels nens i nenes per poder mesurar-ne bé les dimensions i la quantitat de pintura necessària.

Aquesta col·laboració "és un aprenentatge per totes les bandes, per als escolars i per a la comunitat educativa de com fer una intervenció real sobre el seu entorn proper, i per als tècnics de l'Ajuntament de conèixer i atendre les necessitats i ritmes de la comunitat educativa", segons explica Marta Cuixart, coordinadora d'Escoles +  Sostenibles.

L’espai formarà part del gran parc de les Glòries i, fins que comencin els treballs definitius, la comunitat educativa de l’escola està sent una part molt activa del seu arranjament provisional.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries