Els dos trams dels túnels de Glòries es licitaran alhora

20/07/2017

Les obres dels dos trams de túnels de les Glòries començaran a principis del 2018 i haurien d'acabar-se el primer trimestre del 2021. La construcció del segon tram i la urbanització de la superfície, reivindicada pel veïnat, permetrà unir el barri del Clot amb el del Parc i la Llacuna del Poblenou i el de Provençals del Poblenou.

La licitació conjunta dels dos trams de túnels permetrà escurçar els terminis d’execució de les obres de GlòriesJa s’ha encarregat l’actualització del projecte que preveu, d’una banda, la finalització de les obres del tram que ja estava en construcció, entre els carrers de Los Castillejos i Badajoz, i de l’altra, el projecte per al tram entre el carrer de Badajoz i la rambla del Poblenou.

L’objectiu és licitar les obres dels dos túnels a l’octubre, poder començar les obres a principis del 2018 i poder acabar-les durant el primer trimestre del 2021.

Control i seguretat

La nova licitació es farà per lots per evitar complicacions futures. En primer lloc, perquè l’import total, de 100 milions d’euros, generi una pressió excessiva a les ofertes i provoqui baixes que acabin resultant temeràries.

En segon lloc, la divisió per lots també farà que cap empresa tingui el control sobre tota l’obra i així s’asseguri una fiscalització millor dels treballs.

A l’import de 100 milions d’euros de construcció dels dos trams del túnel s’hauran de sumar 31 milions per a les instal·lacions i els serveis.

Més barris i més zones verdes

La construcció de tot el túnel viari, una infraestructura reivindicada pel veïnat, i la urbanització a la superfície cosiran el barri del Clot i els del Parc i la Llacuna del Poblenou i de Provençals del Poblenou. Aquests barris guanyaran en conjunt 10.000 metres quadrats d’espai verd, als quals s’afegiran les 12 hectàrees del gran parc central que a principis del 2018 començarà a construir-se a la plaça de les Glòries.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries