La urbanització provisional de la banda mar agafa forma

Els vianants que aquests dies s’acosten a la plaça de les Glòries ja poden veure com avancen les obres de la urbanització provisional de la banda mar, que estarà enllestida al desembre.

05/11/2014

Obres d'urbanització provisional

La plaça de les Glòries continua el seu procés de transformació amb els treballs d’urbanització provisional de la meitat sud amb l’objectiu de dotar de vida, usos i serveis aquest gran espai de dinamització i ús ciutadà mentre es completa la transformació que l’ha de convertir en el gran parc urbà Canòpia Urbana.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, està fent ja les obres d’urbanització provisional de la part sud de la plaça, que tenen com a objectiu aconseguir que la plaça tingui un ús ciutadà des del primer moment en què s’ha alliberat de les obres d’enderroc.

Les actuacions que ara estan en obres son la creació d’un jardí temporal d’alzines al costat dels Encants Barcelona i, en aquest sentit, s’estan fent els treballs per ubicar el viver de les alzines recuperades de la part central de la plaça, en un espai que serà visitable durant el dia.

A més s’està enllestint el pavelló d’informació que tindrà un espai de lloguer de bicicletes i un punt de trobada per a les AAVV dels barris implicats en la transformació, així com la gran pèrgola-umbracle.

En paral·lel ja s’està tramitat els projectes d’urbanització de la part nord de la plaça que s’executarà a partir de gener i fins al mes de maig del 2015 i que té previst convertir l’àmbit del vell mercat dels Encants en un gran prat on es proposa fer una plantació d’alfals, esparceta i graminies. En aquesta fase s’executarà també la torre-mirador que s’aixecarà per poder fer seguiment de les obres de la plaça. Jocs infantils i pistes esportives, espais d’estada i espais polivalents per activitats culturals completen els usos provisionals previstos a la plaça.

Més informació sobre la urbanització provisional

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries