Les Glòries, d’anella viària a gran parc urbà

La urbanització del futur parc de les Glòries comença al març amb la zona de la Gran Clariana, que inclou l’espai comprès entre els carrers de Cartagena i de la Independència, i del Consell de Cent i la Gran Via. En total, més de 45.000 metres quadrats d’espais verds, zones de lleure i equipaments públics on es reordenarà la mobilitat per fomentar-hi mitjans de transport més sostenibles. Els treballs s’acabaran al març del 2019.

29/01/2018

20170102_Balcó_rev_1

La transformació de les Glòries en l’anomenada Canòpia Urbana, un parc de proximitat i un dels pulmons verds de la ciutat, permetrà recuperar l’espai públic amb zones de passeig i d’esbarjo, habitatge públic i equipaments educatius i culturals.

La primera etapa del projecte, aprovada per la comissió de govern, defineix l’actuació de la zona de la Gran Clariana, de 45.860 metres quadrats, que inclourà els espais següents:

  • La Gran Clariana: esplanada de gespa d’1 hectàrea, oberta i d’usos polivalents.
  • Nodes de biodiversitat amb arbres i vegetació.
  • Primer tram de la rambla dels Encants: un nou passeig per a vianants i bicicletes que connectarà les zones nord i sud del parc.
  • Zona de jocs infantils.
  • Espai ludicoesportiu per a joves, amb taules de jocs, pista esportiva polivalent, guingueta de préstec de material esportiu, lavabos i bar.
  • Zona per a gossos.

Els treballs començaran al març i s’acabaran al cap d’un any. El pressupost de les obres és de 19.786.040 euros.

Més verd urbà i espais veïnals

La urbanització de la resta de la Canòpia Urbana començarà un cop s’hagin enllestit les obres dels dos túnels urbans per on circularà el trànsit de la Gran Via, que s’iniciaran aquest 2018 i es preveu que s’acabin el 2021.

Aquesta part del parc Central de les Glòries inclourà el tram sud de la rambla dels Encants, un espai lúdic per a infants de 0 a 3 anys, diverses zones verdes, un jardí exòtic, una zona per fer-hi espectacles, un mirall d’aigua, un espai d’horts associatius i una altra àrea de gossos.

A més, en el perímetre del parc hi haurà diversos edificis destinats a habitatge protegit i s’hi instal·laran nous equipaments municipals per a l’ús dels veïns i les veïnes.

El futur parc obrirà les 24 hores del dia, tot i que hi haurà zones amb restriccions horàries.

Veure video -->

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries