S’inicia l’enderroc sostenible de l’Antic Mercat dels Encants Vells

16/10/2013

Glòries Any 2013

Els treballs, que acabaran a finals d'any, se centren ara en una de les tasques més delicades: enretirar les cobertes de les parades les quals contenen amiant. El terreny de l'antic mercat es reomplirà i s'anivellarà amb el formigó provinent de l'enderroc de l'anella viària tot reaprofitant-ne els materials de rebuig.

Les obres de desmantellament de l'Antic Mercat dels Encants Vells, que finalitzaran a finals d'any, han començat aquest dilluns amb una de les tasques més delicades: enretirar les cobertes de les parades, formades per un material que conté amiant.

En una primera fase, els operaris humidifiquen les cobertes per tal de no escampar-ne les partícules a l'ambient; posteriorment, retiren les plaques de manera definitiva.

El gerent de l'empresa ACM Tbk 2020 SL, contractada per supervisar la retirada del fibrociment, ha recalcat que es tracta d'un procés net: "Aquests treballs no representen riscos per a les persones perquè el material de fibrociment està en relativament bon estat".

En total es trauran 30 tones d'aquest material, que posteriorment s'enviarà a l'abocador de Castellolí (Barcelona), l'únic homologat a Catalunya pel tractament d'amiant.

Un cop finalitzades aquestes tasques, es demoliran les edificacions que en quedin i se'n condicionarà el solar. Tota l'obra tindrà un cost total de 652.000 euros.

Una aposta clara per la sostenibilitat

Aquesta obra coincideix amb la imminent demolició de l'anella viària de la plaça de les Glòries, que començarà el proper mes de novembre i durarà aproximadament 10 mesos.

El material de rebuig que se n'obtingui (formigó i sauló), degudament transformat, es reaprofitarà per a cobrir i anivellar l'espai de l'antic mercat, que es troba a una cota inferior al de la futura plaça.

El Director General de l'empresa BIMSA Barcelona d'Infraestructures Municipals, Ángel Sánchez, destaca els beneficis del reaprofitament dels materials: "Això ens evita la sortida de 9.000 camions per traslladar el material resultants de l'obra al port de Barcelona fet que comportaria problemes tant de mobilitat i com de sostenibilitat".

Aquest material permetrà tenir una base permeable i consistent de cara a la urbanització provisional de la plaça, un cop acabats els enderrocs.

Les Glòries: un nou centre de referència

L'ús definitiu del solar s'emmarca en la transformació de la Plaça de les Glòries Catalanes que té com a objectiu transformar la zona en un nou centre econòmic, social i cultural de Barcelona.

La transformació de les Glòries suposarà un dels canvis urbanístics més importants que s'han fet a la ciutat en els darrers anys. Per a continuar informat sobre aquest tema podeu seguir el perfil de twitter de @BCN_HabitatUrba.

Més informació:

Web d'obres

Web de Medi Ambient

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries