Un espai verd, equipaments, habitatge i transport públic a l’entorn de les Glòries

13/12/2016

Glòries

El futur parc, els habitatges i els equipaments de les Glòries comencen a prendre forma. L’Ajuntament ha proposat una modificació del Pla general metropolità (MPGM) per donar resposta al Compromís per Glòries i seguir desenvolupant les actuacions previstes en aquesta zona.

La proposta de modificació de les Glòries parteix del plantejament que es va aprovar el 2007, però també incorpora requeriments nous. L’actuació ordena el nou parc, millora la continuïtat de l’espai verd i evita que quedi interromput per carrers. Es preveu que les obres del nou parc comencin el primer semestre del 2018. La modificació també incorpora la recuperació d’elements històrics com el rec Comtal. Pel que fa als habitatges proposa la construcció de 1.012 pisos, dels quals el 50% tindran algun tipus de protecció.

Entre els equipaments previstos hi ha una escola bressol, l’ampliació del CEIP Els Encants, un centre d’atenció primària (CAP) i una residència o pisos per a gent gran. La proposta també recull la recuperació de la nau del carrer de Cartagena per convertir-la en un equipament i mantenir la Fàbrica del Paraigües, que podria convertir-se en un Centre de Formació Professional en disseny i moda.

La modificació també preveu que s’hi reordeni la circulació i s’aposti pels desplaçaments sostenibles. Es crearà un nou intercanviador de transport que integri el tramvia i els autobusos i s’hi establiran nous carrils bici.

Pel que fa a la modificació, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat: “És fruit del treball i les reflexions que hem fet conjuntament amb els veïns en el marc del Compromís per Glòries.” “Estem compromesos i treballant per desenvolupar-lo”, ha afegit Sanz. La proposta de modificació del Pla general metropolità es debatrà aquest dimecres a la Comissió d’Ecologia.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries