Pèrgola-Umbracle

El nou umbracle, projecte dels arquitectes Calderon-Folch-Sarsanedas Arquitectes, està situat a la banda mar del nou espai alliberat després de l’enderroc de l’anella de la plaça de les Glòries, davant del Disseny Hub Barcelona.  Aquest edifici provisional, a l’espera de la configuració definitiva prevista pel projecte Canòpia Urbana, és un espai efímer que vol esdevenir un nou centre de reunió ciutadana, singularitzant l’accés a l’estació de metro Les Glòries, tot oferint un espai d’ombra i aixopluc amb capacitat d’allotjar activitats.

L’espai es configura en set mòduls amb elements lleugers suspesos a l’interior, amb lones i tensors. Dels set mòduls, quatre són impermeables, de manera que habiliten l’artefacte els dies de pluja. La resta està especialment dissenyada per garantir ombra fins i tot els dies més desfavorables de radiació solar. En aquest sentit, la il·luminació juga un paper fonamental i la pèrgola projecta llum tant a la lona blanca exterior com a les lones interiors, emfasitzant així la volumetria del conjunt.

Les lones s’han dissenyat amb la col·laboració de Neil Harbisson. L’artista, que només hi veu en blanc i negre, va dissenyar l’Eyeborg, una tecnologia que el permet identificar cada color amb un so i que es pot aplicar a la pèrgola. A través de l’aplicació Eyeborgapp (http://www.eyeborgapp.com/) es poden escoltar els sons que corresponen a cada color de la lona.

Les lones perimetrals també actuen com a suports informatius i inclouen missatges entorn a l’actualitat cultural dels entorns de Glòries

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/glories/coneix-el-futur-umbracle-de-la-placa-de-les-glories/

Pèrgola
Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 38
:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

Aparcaments

Aparcament Ona Glòries

C Ciutat de Granada 173

933092345

Aparcament Concha Galiano Montoya

Pl Glòries Catalanes 35

Aparcament Plaça de les Arts

C Padilla 159

932451093

Restaurants

Bar La Farinera

G.V. Corts Catalanes 837

932324423

Centre Cultural La Farinera del Clot

G.V. Corts Catalanes 837

932324423

Adreça
Pl Glòries Catalanes, 38

Galeria de videos

Veure tots