Esteu aquí

Economia Social i Solidària a Gràcia

Banner Economia Social Solidària

L’economia social i solidària (ESS) posa les necessitats de les persones al centre i orienta l’economia al bé comú. Proposa alternatives en tots els aspectes del cicle econòmic, prenent com a criteris la proximitatel comerç justla transparènciael respecte pel medi ambient i l’entorn socialla democràcia interna o l’equitat de gènere, entre molts d’altres. A la pràctica, es plasma en el model de mercat social, una potent alternativa al mercat capitalista.

 

L’Economia Social i Solidària a Gràcia

Als barris de Gràcia s’ha teixit al llarg dels darrers anys una xarxa fortament arrelada d’iniciatives en economia social i solidària (ESS).

Fruit del projecte de participació ciutadana Decidim Gràcia 2017, els graciencs i les gracienques han escollit dur a terme el projecte Desplega Gràcia per fer visible i fomentar l’ESS i fomentar la intercooperació i l’intercanvi de recursos entre les entitats. D’una banda, s’han organitzat diferents xerrades i rutes per les entitats i iniciatives que promouen l’ESS a Gràcia. I de l’altra, s’han posat en marxa els punts d’acompanyament sobre ESS adreçats a públics ben diversos, des de famílies, a professionals, comerços o veïns i veïnes interessats.

 

- Rutes

De setembre a desembre del 2017, pots participar en una de les rutes que recorreran les iniciatives i entitats del districte de Gràcia que treballen amb criteris d’ESS.

Cadascuna de les rutes estarà centrada en una àrea d’activitat concreta i farà un recorregut per iniciatives i entitats d’ESS a Gràcia. El format de les rutes inclou una xerrada prèvia per aprofundir en un tema de manera dinàmica i participativa.

Consulta aquí el calendari.

Inscripcions i confirmacions d’assistència: gracia@pamapam.org

 

- Mapa col·laboratiu

Pam a Pam és el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d'economia solidària a Catalunya, una iniciativa de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària (XES) per transformar el nostre entorn a partir de la cistella de la compra.

Un dels pilars d’aquest projecte és que és col·laboratiu: Pam a Pam està impulsat per una comunitat de persones que busquen iniciatives de l’Economia Solidària als pobles i ciutats de Catalunya; les entrevisten i les pugen al web perquè tu les trobis.

A Gràcia s’ha engegat un grup de xinxetes. Si vols unir-te a la comunitat de Pam a Pam pots contactar a gracia@pamapam.org

 

- Formació

Paral·lelament a les rutes, s’ha organitzat un cicle de formacions específiques sobre aspectes de l’ESS adreçades a famílies, comerços i professionals. A més, cada dimarts al matí i amb cita prèvia, es pot assistir als punts d’acompanyament per resoldre dubtes de qualsevol àmbit de l’ESS. Per assistir-hi, cal demanar cita prèvia a: essgracia@labcoop.coop

Consulta aquí les dates de les formacions.

 

- Activitats

Consulta aquí altres activitats com xerrades o taules rodones.

 

- Punt d’informació

S’ha instal·lat un punt d’informació general sobre el projecte al bar del Centre de Cultura Popular La Violeta. Estarà disponible cada últim dijous de mes, de setembre a desembre, de 18 a 20h. Consulta aquí el calendari.