Esteu aquí

Infància

Al Districte de Gràcia les actuacions en l’àmbit de la infància s’han encaminat a oferir més places en escoles bressol municipals que mai i a millorar la qualitat i els serveis adreçats als infants i a les seves famílies. En aquest sentit, cal destacar la posada en marxa de les escoles bressol Enxaneta, amb 140 places, que va entrar en funcionament el setembre de 2012, i Caspolino, en funcionament des del gener de 2013, que disposa de 87 places. D’altra banda, durant el curs escolar 2015-2016 s’inaugurarà l’EBM Escorial, una escola pionera en atenció a infants amb discapacitat. El centre tindrà una capacitat per a 74 infants, entre els 4 mesos i els 3 anys, 9 dels quals amb discapacitat, que conviuran amb la resta.

El Districte ha impulsat el projecte i la construcció de l’escola bressol i l’escola primària prevista en l’equipament situat al carrer de Bailén amb Quevedo. L’Escola Primària l’Univers entrarà en funcionament el setembre del curs escolar 2015-2016, després que l’Ajuntament va decidir assumir el finançament de les obres d’aquesta escola.

A Gràcia les actuacions en l’àmbit de la infància es desenvolupen a través de la tasca dels tres espais infantils del districte. Aquests espais són serveis d’educació i lleure adreçats a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys en un espai saludable, segur i divertit. Ofereixen un programa d’activitats basades en el joc i la interrelació, que afavoreixen el desenvolupament d’hàbits socials, el creixement creatiu i afectiu i el descobriment de l’entorn social. Alhora representen un servei de conciliació laboral, familiar i personal per a les famílies usuàries. També s’han organitzat els casals d’activitats extraescolars i les campanyes de vacances d’estiu, entre les quals cal destacar el Campus Olímpia, els casals esportius, les colònies…

Una altra de les actuacions rellevants per afavorir la millora dels serveis adreçats als nostres infants s’ha encaminat a la renovació, l’ampliació o la creació d’àrees de joc infantils en l’espai públic. En aquest sentit, s’han renovat els espai de joc de la plaça de Gal·la Placídia, de la plaça de Lesseps i de la plaça de les Dones del 36. S’ha incorporat una nova àrea infantil als jardins d’Antoni Puigvert, a l’avinguda de Vallcarca i a la plaça de Laguna Lanao, i està previst incorporar jocs tradicionals a la plaça del Sol.