Esteu aquí

20è Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades

dijous, juliol 12, 2018 - 07:55

La Fundació Festa Major de Gràcia convoca a tots els veïns i veïnes a participar al 20è Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades 2018. Feu lloc a la creativitat i presenteu-vos-hi!

La característica més important i que sens dubte, més prestigi ha donat a la Festa Major de Gràcia són els seus guarniments de carrers; molts són petites obres d’art construïdes per mans anònimes que al llarg del temps han fet possible transformar els carrers en autèntiques fantasies urbanes, paisatges fantàstics o grans salons de ball.

Aquesta vella i artesana tradició ha tingut des de sempre la inestimable col·laboració de veïns i veïnes de Gràcia, que en els orígens de la festa amb el guarniment dels portals i balcons de les cases possiblement van ser els precursors d’aquesta màgia, com ho certifica la notícia més antiga de guarniments de carrers, l’any 1850, quan l’ajuntament convida “a los vecinos de esta villa a que adormen el frontis de sus casas los tres días que durará la fiesta”.

Per tal de recuperar aquesta entranyable tradició, la Fundació Festa Major de Gràcia, convoca tots els veïns i veïnes del barri que ho desitgin a participar en el 20è Concurs de Balcons i Portalades 2018. Poden participar-hi de forma individual o col·lectiva els propietaris o llogaters de totes les cases que formen part del casc antic de Gràcia i els balcons o portalades hauran d’estar guarnits del 15 al 21 d’agost. El 17 d’agost a la tarda es farà l’entrega de premis a la Plaça de la Vila.

El termini de presentació de les inscripcions va ser fins el 9 de juliol per tots aquells concursants que es vulguin veure relacionats i senyalitzat en el programa oficial de la festa major i la resta tindrà temps fins el 12 d’agost. Per formalitzar la inscripció, els concursants hauran de presentar la butlleta degudament emplenada de dilluns a divendres de 17 h a 21 h a la Fundació Festa Major de Gràcia (C. Alzina, 9). Animeu-vos-hi!

Podeu obtenir més informació aquí.