Esteu aquí

Acte de lliurament dels XXII Premis Vila de Gràcia 2016

dimecres, abril 19, 2017 - 17:23

Dijous, 27 d’abril tindrà lloc l’acte de lliurament dels XXII Premis Vila de Gràcia. L’acte estarà presidit per regidor del Districte, Eloi Badia, acompanyat pel president del Consell Plenari, Gerard Ardanuy.

L’acte de la Vila de Gràcia es va crear l’any 1995 per reconèixer l’esforç de persones i entitats gracienques per millorar la qualitat de vida dels seus conciutadans i conciutadanes en diferents àmbits de la seva vida.

Aquesta nova edició se celebrarà el 27 d’abril a partir de les 19 h amb més premis que mai ,enguany tindrà lloc a la Sala d’actes de la Biblioteca Jaume Fuster. L’acte  estarà conduït per la periodista Virtu Morón, també comptarà amb la col·laboració musical de l’Orfeó Gracienc.  L’obsequi institucional està dissenyat i produït de manera artesanal pels Tallers ArtIntegrat que treballen al taller laboral del Centre de Menors Gaudí (La Salut) es tracta d’ un relleu de fang sobre una base de fusta on hi són representats un element emblemàtic de cadascun dels nostres barris: l’aqüeducte de Vallcarca, l’elogi de l’aigua escultura de Chillida, la façana de la Sedeta, elements del Park Güell, i la torre del rellotge, amb una inscripció de metall en la que hi figura el nom del guardonat/da i la categoria per la que ha rebut el premi .

Enguany s’han rebut 29 candidatures que han optat a les nou categories previstes a les bases i que són:

  • Premi d’honor de Gràcia a títol individual.
  • Premi d’honor de Gràcia a títol col·lectiu.
  • Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient.
  • Premi a la millor iniciativa pedagògica, esportiva i d’educació reglada i no reglada.
  • Premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics.
  • Premi a un establiment o projecte comercial.
  • Premi a la millor iniciativa o acció en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i/o divulgació o promoció de la llengua catalana.
  • Premi a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva dels territoris que conformen l’actual districte de Gràcia.
  • Premi a la millor actuació comunicativa i/o de difusió de l’actualitat dels territoris que conformen el districte de Gràcia.

El jurat ha ampliat les nou categories habituals a dos premis més a títol pòstum.