Esteu aquí

“Barcelona és una ciutat de pau, oberta al món i orgullosa de la seva diversitat”

dijous, agost 17, 2017 - 21:51

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el més sentit condol del consistori a les víctimes i als familiars de l’atemptat d’aquest dijous a la Rambla. L’Ajuntament ha convocat un minut de silenci a les dotze del migdia de divendres a la plaça de Catalunya. S'han decretat tres dies de dol oficial.

Ada Colau ha agraït la ràpida resposta dels cossos de seguretat i els serveis d’emergències davant l’atemptat a la Rambla, que deixa 13 morts i més de 100 ferits, 15 dels quals es troben en estat molt greu. S’ha referit a l’allau de solidaritat de la ciutadania a les xarxes socials de centenars d’ajuntaments de Catalunya, de l’Estat i d’Europa, que s’han posat a disposició de Barcelona i dels líders polítics d’altres administracions.

“La solidaritat és molt útil, ens fa sentir forts. Barcelona és una ciutat de pau i democràcia. Valenta i oberta al món. Orgullosa de la seva diversitat i cosmopolita. I ho seguirà sent. Els covards que han provat de sembrar el terror no ho aconseguiran”, ha dit.

Com a mostra de rebuig a l’atemptat i en solidaritat amb les víctimes i els familiars, s’ha convocat un minut de silenci a les dotze del migdia d’aquest divendres a la plaça de Catalunya. “Farem un minut de silenci per demostrar que estem contra la barbàrie i no tenim por. Més endavant farem altres actes de rebuig contra aquest terrible atac”, ha remarcat l’alcaldessa.

A la ciutat de Barcelona continua activat el Pla bàsic d’emergència municipal, així com els serveis del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona. El 112 ha habilitat un telèfon d’atenció per als familiars de les víctimes: 900 400 012.