Esteu aquí

Cicle de conferències del bicentenari de la festa major de Gràcia

dilluns, novembre 13, 2017 - 10:25

Els valors, els guarniments i els balls d'envelat són els temes que centraran les tres conferències quinzenals que es faran a l'espai Albert Musons entre novembre i desembre i que formen part dels actes de celebració del Bicentenari de la Festa Major d'aquest any.

Tot i que la festa major de Gràcia ja ha passat, els actes del bicentenari duren tot l’any i aquest mes de novembre presenten un cicle de conferències que s’allargarà fins a l’11 de desembre. Ara per ara n’hi ha tres de programades que toquen aspectes molt diferents de la festa major del barri, que és una de les més famoses de Catalunya. La primera anirà a càrrec de Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona i veí de Gràcia. Parlarà sobre els valors que es desprenen de la festa des d’una visió antropològica.

La resta de conferències, que són quinzenals i es fan a l’espai Albert Musons els dilluns a les 19.30, versaran sobre els guarnits i el ball. El 27 de novembre l’especialista en art popular Josep Mañà parlarà sobre l’elelment més distintiu de la festa major: els espectaculars guarnits que cada any engalanen els carrers del barri. I encara que actualment s’hagin perdut, un altre dels elements més singulars de la festa major de Gràcia van ser els balls d’envelat. Sobre la importància i l’evolució dels balls de la festa en parlarà l’11 de desembre Montserrat Garrich, coreògrafa de l’esbart Català de Dansaires.

Programa:

  • 13 de novembre a les 19.30 a l’espai Albert Musons: ‘Els valors de la festa. Una visió antropològica’ amb Josep Fornés
  • 27 de novembre a les 19.30 a l’espai Albert Musons: ‘L’art efímer dels guarniments’ amb Josep Mañà
  • 11 de desembre a les 19.30 a l’espai Albert Musons: ‘Els balls de la festa’ amb Montserrat Garrich