Esteu aquí

Dinamització de les places de Gràcia amb els diners del turisme

dijous, abril 13, 2017 - 14:37

Part dels ingressos generats per la taxa turística es destinaran a cobrir el cost de les activitats de dinamització durant l'estiu i Nadal de les places del Sol, la Revolució, de la Vila, del Diamant i de la Virreina a Gràcia, que està previst dins del Pla de Places de la Vila. La taxa també finançarà les mesures de conscienciació per a la convivència a l’espai públic que es reforcen especialment entre juliol i setembre.

La inversió se centrarà en la millora del servei del Quiosc de Jocs de la plaça del Sol i als tallers creatius que es fan a la plaça; els espectacles de circ que es duen a terme durant l’estiu; les accions de dinamització de les places durant les festes de Nadal i en reforçar el manteniment i la neteja de l’espai públic, que es fa més necessari durant els mesos d’estiu per l’ús massiu que se’n fa tant pel veïnat com pels visitants.

Aquesta mesura, que se suma a altres com el reforç del servei de la xarxa de bus a l’estiu, forma part de l’estratègia municipal d’aprofitar el finançament provinent d’aquest impost per compensar els efectes de l’elevada afluència de visitants a la ciutat en benefici de la ciutadania, en el marc del Pla estratègic de Turisme 2020. L’any passat els ingressos d’aquest impost van permetre sufragar el pla d’ordenació turística del Turó de la Rovira, el projecte de la Casa de l’Aigua, a Trinitat Nova, la nova programació per a l’agost al Teatre Grec o l’inici d’activitats del Sónar Kids a Nou Barris, entre altres.

Dinamització de les places gracienques

Des del mes de juny, a les places de Gràcia es duen a terme activitats de dinamització lúdico-educatives i jocs infantils amb la presència d’animadors que orienten, aconsellen i sensibilitzen sobre el joc a l’espai públic. Aquestes activitats, dirigides a atreure els infants i les famílies a aquests espais, es duen a terme des de les 11h fins a les 14h, i de 17h a les 20h, de dilluns a divendres, i dissabte al matí.

També es reforça la presència dels grups de mediació per a la solució dels conflictes, el control d’inspecció dels tècnics de llicències per a les terrasses que hi ha les places o la tasca de conscienciació sobre els sorolls en horari nocturn.