Esteu aquí

El mercat de l’Abaceria començarà els treballs d’enderroc el mes de gener

divendres, setembre 14, 2018 - 13:18

Després de l'enderroc, la previsió és que les obres durin uns 2 anys des de setmana santa de l’any 2020.

L‘Institut de Mercats, el Districte i associacions de comerciants han tancat el calendari d’obra per a l’enderroc i construcció del Mercat de l’Abaceria. L’enderroc s’iniciarà després de Reis -i no al novembre com es preveia-, per la voluntat dels comerciants de passar la campanya de Nadal sense molèsties.

Mercats preveu 24 setmanes -entre gener i juliol de 2019- per executar l’enderroc. En una primera fase, s’actuaria a l’interior i a les parades exteriors de l’antic Mercat de l’Abaceria, mentre que en una segona s’enderrocarien la façana i la teulada d’amiant. L’espai es tancarà i es minimitzarà l’impacte exterior amb plafons decoratius. Encara s’estan mirant quines seran les afectacions pel que fa a la mobilitat del trànsit de vehicles.

Inici d’obres

El procés d’adjudicació del projecte executiu definitiu es desenvoluparà entre juliol de 2019 i la Setmana Santa de 2020. L’obra per a la construcció del mercat, un cop iniciada, es preveu que duri entre 24 i 30 mesos. Durant el temps que durin les obres, l’Institut de Mercats i els paradistes de l’entorn activaran un pla de dinamització comercial que es començarà a treballar aquest mes de setembre.