Esteu aquí

El mercat provisional de l'Abaceria obrirà el 20 de juliol

dimecres, juliol 11, 2018 - 11:36

Situat al passeig Sant Joan, entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret, comptarà amb 56 parades comercials, de les quals 43 són alimentàries.

Els 56 paradistes del Mercat de l’Abaceria es traslladaran al mercat provisional del Passeig Sant Joan, entre  el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret, el proper 19 de juliol per obrir les portes al públic el 20 de juliol.

Les obres de construcció del mercat provisional han suposat una inversió de 3.242.233,10 €. L’equipament té una superfície de 1.900 m2 més un altell de 400 m2 . S’hi instal·laran 43 establiments alimentaris a l’interior, i altres 13 parades a l’exterior, al costat Llobregat del mercat.

Tot i que el provisional s’obre el dia 19, la festa d’inauguració es farà el 21 de juliol.

Nous usos

El provisional de l’Abaceria tindrà la peculiaritat de tenir també una planta altell de 400 metres quadrats a la banda del carrer Indústria, que es destinarà a actes culturals o veïnals. És en aquest mateix altell on se situaran els espais d’administració i lavabos.

La resta de serveis necessaris per al bon funcionament de les instal·lacions se situaran en la planta carrer: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística.

La distribució interior de l’espai comercial té en compte la ubicació de les parades a l’edifici històric del Mercat de l’Abaceria. Així, per exemple, la implantació de les peixateries que ocupen la franja longitudinal del passadís lateral respon a motius logístics de proximitat a les cambres frigorífiques i al tractament específic de les seves instal·lacions de sanejament, neteja conjunta, etc..

Més lluminositat

El mercat provisional s’ha projectat per tal de maximitzar la lluminositat de l’interior. En aquest sentit, la proporció de tancament de façana translúcida respecte al tancament opac és del 40%, molt superior a la de mercats provisionals anteriors. Els accessos al mercat també s’han fet amb grans superfícies vidriades als dos extrems i a la part central de la nau.

Finalment, un altre tret diferencial d’aquest mercat és que s’ha optat perquè les façanes siguin de color gris fosc per tal de potenciar el verd dels arbres i els parterres del Passeig Sant Joan.

Mercat definitiu

Durant els mesos d’estiu es tramitaran els projectes d’enderroc i contractació i execució del projecte del mercat definitiu de Travessera de Gràcia, amb l’objectiu de començar els treballs d’enderroc a començaments de la tardor.