Esteu aquí

Es consolida la programació de la Festa Inclusiva de la Festa Major de Gràcia

divendres, agost 11, 2017 - 08:00

Tothom hi té lloc a la Festa Major de Gràcia, seguim apostant per la inclusió com un valor fonamental de la nostra societat. Així, des de la coorganització i coresponsabilitat, però també amb accions pròpies concretes, es programen un munt d’activitats inclusives i de sensibilització vers les persones amb discapacitat.

Un dels objectius de la Festa Major és que tothom pugui gaudir-la. Per aquest motiu s’ha treballat amb la Fundació Festa Major i els espais de Festa per millorar la seva accessibilitat, tant pel que fa a barreres arquitectòniques, com pel que fa a barreres en la comunicació, de tal manera que tothom, sigui quina sigui la seva diversitat, pugui gaudir i participar de la Festa.

El primer objectiu va ser aconseguir que els carrers fossin accessibles per les persones amb mobilitat reduïda. Per poder aconseguir-ho el Districte ha millorat l’estructura dels carrers amb l’eliminació de barreres arquitectòniques i la pavimentació de carrers en plataforma única. 

D’altra banda, els carrers han pres consciència d’aquesta situació i han previst que els guarniments, la ubicació de portalades i altres elements decoratius no impedeixin el lliure pas dels vianants.

Un cop es va aconseguir l’accessibilitat física, es va voler donar un pas més i es va configurar un programa d’activitats inclusiu, on infants i adults amb diversitat funcional poguessin gaudir de les activitats de la Festa Major.

S’ha editat doncs un programa on s’ofereixen activitats inclusives, obertes a tothom i adaptades per infants i adults amb discapacitat. Es fan contacontes inclusius, tallers infantils, circ, ludoteca, concerts, etc., i activitats específiques per a persones amb discapacitat visual i discapacitat auditiva com visites guiades amb servei d’audiodescripció pels carrers guarnits, visites amb intèrpret de signes al refugi de la plaça del Diamant i l’itinerari històric.

Això no hagués estat possible sense la implicació dels carrers que participen, la Fundació Festa Major i les entitats que atenen persones amb diversitat funcional del districte. L’exemple més clar és la participació de les entitats en el programa festiu dels carrers Guilleries, Perill o Llibertat, on han col·laborat tant amb el guarnit com en la realització de tallers inclusius. Aquesta iniciativa contribueix a empoderar a les persones amb diversitat funcional, crear vincles entre els participant i a trencar estigmes com els que existeixen sobre les malalties mentals.

Novetats de la Festa Inclusiva 2017

– El Programa de la Festa Major de Gràcia i el programa de la Festa Major Inclusiva seran accessibles per a les persones amb discapacitat visual. També inclourà la descripció dels guarniments de cada carrer. Es podrà descarregar l’APP WHERIS en el mòbil de cada usuari per tal de poder accedir al programa de la Festa mitjançant un sistema d’audiodescripció. En aquests enllaços la podeu descarregar: A l’App Store (Iphone) o al Google Play (Android).

– Aquest any s’amplia l’accessibilitat a la comunicació, dotant de llengua de signes 15 activitats i actuacions, inclosos el Pregó i el lliurament dels premis dels carrers guarnits. L’any passat es van realitzar 6 activitats en llengua de signes.

– A les visites guiades per a persones amb discapacitat visual i auditiva que es ja es portaven a terme, aquest any se sumaran les visites guiades per a persones amb discapacitat visual al Refugi de la Plaça del Diamant i una aproximació al món casteller a càrrec dels Castellers de Gràcia.

– Aquest any s’augmentaran les activitats inclusives a la Plaça de la Revolució, passant de les 7 de l’any passat a les 10 d’enguany.

– El Districte ha programat a la Plaça Joanic activitats adaptades per a infantils amb diversitat funcional. S’ha col·laborat amb la Fundació per tal que aquest espai es consolidi com un punt d’activitats inclusives.

– La totalitat de les activitats de la Plaça de les dones del 36 comptaran amb servei de llengua de signes.

Aquí podeu consultar el Programa de la Festa Inclusiva de la Festa Major de Gràcia 2017

Més informació