Esteu aquí

Ja tenim el Ban de la Festa Major de Gràcia

dilluns, juliol 30, 2018 - 08:02

El periodista i glosador Ferriol Macip ha estat l'autor del Ban d'enguany, que, amb els seus versos, convida a gaudir de la Festa Major amb germanor i civisme. El Ban reivindica també una festa lliure d'agressions sexistes i amb consciència mediambiental.

El Ban de la Festa Major de Gràcia reconeix el treball que fan tots els veïns i veïnes de Gràcia per guarnir els carrers i recorda diferents efemèrides: el 40è aniversari  de recuperació de la Festa al c. Verdi després del període franquista, el 20è aniversari de celebració continuada al c. Llibertat i el 10è aniversari de celebració de la festa al c. Perla.

El Ban comença amb una reivindicació per gaudir d’una festa lliure d’agressions sexistes: “Estem de Festa Major/ en dates assenyalades/ i aquí no hi volem ‘manades’/ ni cap mena d’agressor”. I dirigeix al públic que visita les festes un missatge de conscienciació sobre el civisme: “Benvinguts bons visitants/a la Vila dels tres lliris/no vingueu per fer de ‘guiris’/sinó de bons ciutadans”.

A més de reconèixer el treball que fan veïns i veïnes per guarnir els carrers “alguns cops monumentals”, recorda totes les activitats que s’hi fan durant la Festa Major: sopars, havaneres, xocolatades, ball, rumba, gimcana….

El Ban ha estat elaborat per Ferriol Macip, periodista, traductor, glosador, músic i grafista, i professor de llengua i cultura occitanes.

Llegeix en el pdf adjunt el Ban sencer.

Més informació