Esteu aquí

La Festa Major de Gràcia més diürna i familiar

divendres, agost 11, 2017 - 08:30

El Districte treballa amb la Fundació Festa Major de Gràcia per donar un major impuls a les activitats i programacions diürnes de la festa. La Festa acull 990 activitats, de les quals 705 de les quals són diürnes i 285 nocturnes Amb el gir cap a una festa familiar es vol recuperar l’esperit originari de les festes.

A més, es programen determinades places per garantir un tipus d’activitats i de públics, i afavorir gaudir d’una festa cívica en convivència amb l’entorn. La programació de les places finalitza a la 1 h de la matinada cada dia. Els espais festius organitzats pel Districte i altres agents socials del territori són quatre places de la Vila:

Plaça de les Dones del 36: el Districte de Gràcia, amb la col·laboració del Consell de Dones, organitzarà diferents espectacles per tota la família consolidant així la plaça com un espai tradicional de les Festes programant activitats amb perspectiva de gènere.

Plaça de la Revolució: es converteix en la Plaça de la Imaginació, un espai de diàleg on les arts escèniques tindran un paper rellevant, en especial el circ i el teatre, per fer volar la creativitat i revolucionar els sentits artístics. Una plaça inclusiva, participativa i de sensibilització on tothom hi té cabuda. Al matí es podrà gaudir de la ludoteca infantil inclusiva en un espai de relaxació a més de diferents tallers i activitats relacionades amb el circ i el teatre per als infants de 0 a 12 anys. A la tarda, una programació d’activitats per a tots els públics orientada a les diferents vessants dels Ateneus de Fabricació. A la nit, una programació artística amb actuacions variades i relaxades enfocades al teatre i el circ, per tal de donar a conèixer les entitats, col·lectius, escoles i persones que s’hi dediquen al barri de Gràcia.

Plaça del Diamant: la plaça del Swing es coordina amb totes les escoles de swing per oferir classes i demostracions d’aquest ball molt arrelat a Gràcia. Destacar l’actuació el proper 18 d’agost dels Sírex i dels Mústang per retre homenatge a la música i als balls de les Festes Majors dels 60-70 en el marc de la celebració del Bicentenari.

Plaça del Sol: La tretzena edició de la Plaça del Folk se suma a la celebració dels 200 anys de la Festa. Una edició amb música d’arrel, ball folk, rumba, cobla, cançó d’autor, folk fusió i folk balcànic amb grups, artistes històrics i emergents, una nit dedicada a la cançó protesta amb Quico Pi de la Serra, entre d’altres actuacions. La plaça del folk continua impulsant activitats de matins i tardes, i es canvien les actuacions DJ’s de darrera hora de la nit per actuacions musicals de petit format.

En aquestes places s’estableixen uns horaris de fi de festa més limitats per afavorir gaudir d’una festa en convivència amb l’entorn:

  • Fins a l’1 h de la matinada en dies feiners a les places del Diamant, el Sol i la Revolució
  • Fins a les 2.30 h de la matinada els divendres i dissabtes a les places del Diamant, el Sol i la Revolució

D’altres espais es consoliden amb una programació pensada per tots els públics com són el Punt Verd Tabuenca, destinat a la sensibilització ambiental amb activitats adaptades per a infants amb pluridiscapacitats; i la Biblioteca de la Vila de Gràcia amb un seguit d’activitats pensades per a tots els públics.