Esteu aquí

Lliurament dels XXIII Premis Vila de Gràcia

divendres, abril 27, 2018 - 08:15

Els XXIII Premis Vila de Gràcia es van celebrar, novament, amb moments d’il·lusió, d’emoció en el record, amb l'agraïment i també des de la reivindicació i la solidaritat dels guardonats i guardonades. Enguany es va celebrar al Centre d'Art Tradicionàrius.

L’acte conduït per la periodista, Virtu Morón, va començar amb la intervenció del president del Consell Municipal del Districte de Gràcia, Gerard Ardanuy.

La propietària d’Ona Llibres, Montserrat Úbeda, va recollir el Premi a un establiment o projecte comercial per ser un model de referència com a llibreria singular a Gràcia i promoure l’activitat cultural. Gats de Gràcia va ser l’entitat que es va portar el Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient per la seva tasca voluntària i de protecció i cura dels gats a l’espai públic de la Vila de Gràcia.

El Premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics va recaure en Pep Fornés, per la seva trajectòria en l’estudi i les seves col·laboracions culturals que han posat en valor el treball i les relacions humanes dels festers de la Vila de Gràcia. L’Observatori de Vallcarca es va portar el Premi a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva pel rigurós treball audiovisual sobre la memòria històrica de l’editorial Bruguera.

El reconeixement per la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i/o divulgació o promoció de la llengua catalana va ser per Òmnium Gràcia per la seva trajectòria. Contes Cantats va ser el projecte que es va portar el Premi a la millor iniciativa pedagògica esportiva i d’educació reglada i no reglada per apropar els centres educatius a la creació musical, en un projecte interdisciplinari i cooperatiu.

La revista de La Salut de Gràcia va ser guardonada amb el Premi a la millor actuació comunicativa de l’actualitat dels territoris que conformen el districte de Gràcia per la tasca de cohesió social entre entitats i per ser altaveu de comunicació del procés comunitari del barri.

Els Premis d’honor van recaure a títol col·lectiu al Projecte Minerva-Creadores de Gràcia per fer visible l’art i el talent femení vinculat al territori; i, a títol individual, va ser in memòriam a Lluís Brau, per la seva trajectòria intel·lectual i professional dedicada a la defensa d’una ciutat més sostenible i pel seu activisme veïnal.

Un cop finalitzat el lliurament dels Premis, Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia, va dirigir unes paraules en reconeixement als guardonats i guardonades. Abans de la tradicional foto de família, l’acte es va tancar amb un ball d’homenatge que va comptar amb la participació d’una ballarina de l’esbart Ciutat Comtal i un músic del Centre d’Art Tradicionàrius.