Esteu aquí

Més freqüència, més velocitat, més transport públic

dimarts, juliol 11, 2017 - 17:43

Nova mesura per millorar el global de la xarxa pública de transport, que passa per augmentar i millorar la infraestructura dels carrils bus i augmentar la regularitat i la freqüència de pas dels vehicles.

“Si volem guanyar viatgers en el transport públic, el canvi s’ha de produir en el transport de superfície perquè és on més marge de millores tenim”, ha assegurat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. A través d’un nou mètode d’anàlisi aplicat a les 16 línies de la nova xarxa de bus ja implantades, s’ha determinat que hi ha 10 línies (H6, H8, H10, H12, H14, D20, V3, V7, V15 i V27) on l’aplicació de mesures de millora és més prioritària.

Les intervencions seran diverses i comportaran, entre altres mesures, l’augment de carrils bus, instal·lació de noves parades, nous semàfors i noves regulacions semafòriques, millores en la senyalització, ampliació de voreres per facilitar maniobres i pas d’autobusos i augment dels punts on la Guàrdia Urbana fa controls de la indisciplina. En total, hi ha 140 propostes de millora. Les intervencions suposaran una inversió de 261.000 € i permetran augmentar la regularitat de pas d’un 78 a un 85%.

L’optimització del transport públic de la ciutat és una prioritat i, per assolir aquesta fita, el Govern municipal ha elaborat una mesura amb la qual, a partir d’una nova metodologia d’estudi, es realitza una anàlisi del transport públic en superfície per avaluar i identificar els punts de millora i la posada en marxa de noves mesures o propostes que millorin la freqüència i el temps de recorregut.

Altres millores

Actualment a la ciutat hi ha 163 quilòmetres de carril bus, i la previsió per al 2018 és incrementar-los fins a un total de 182 quilòmetres. Quan s’acabi de desplegar la nova xarxa de bus hi haurà un total de 97 línies (28 línies de la nova xarxa de bus, 43 línies convencionals, 26 línies de bus de barri).

L’aposta per millorar el transport públic en superfície se suma al conjunt d’actuacions que ja s’estan duent a terme o que es realitzaran per optimitzar el servei d’autobusos de la ciutat: