Esteu aquí

Nova ruta d'Economia Social i Solidària a Gràcia

dijous, octubre 5, 2017 - 10:58

S'ha suspès la ruta d'economia social i solidària de Gràcia de demà dissabte "Cooperativitzar l'habitatge, cooperativitzar la vida" organitzada pel col·lectiu Pam a Pam.

 

S’ha suspès la ruta d’economia social i solidària de Gràcia de demà dissabte 7 d’octubre “Cooperativitzar l’habitatge, cooperativitzar la vida” organitzada pel col·lectiu Pam a Pam.

La ruta començarà a les 11 h a l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig de Turull, 2) on es farà una xerrada amb el Col·lectiu Volta, d’arquitectes especialitzats en arquitectura sostenible, i l’Associació Ruderal, que treballa per l’habitatge cooperatiu a Vallcarca, sobre la situació de l’habitatge a Gràcia, el conflicte de l’habitatge a la ciutat i els models d’habitatge alternatius que sorgeixen al barri, així com l’aposta per l’habitatge cooperatiu i les revolucions quotidianes des del punt de vista econòmic, de sostenibilitat i de convivència. Seguidament es visitaran els projectes de l’Aula Ambiental Bosc Turull, el Col·lectiu Volta i Investigació Canyera.

Podeu fer la vostra inscripció a la ruta gratuïta enviant un correu electrònic a gracia@pamapam.org.

Desplega Gràcia

De setembre a desembre de 2017, el districte de Gràcia acollirà un seguit de rutes, xerrades, formacions i moltes altres activitats dedicades a l’economia social i solidària en el marc del projecte “Desplega Gràcia, territori social i solidari” sorgit del projecte de participació ciutadana Decidim Gràcia 2017.

Al llarg dels darrers anys els barris de Gràcia han teixit una xarxa fortament arrelada d’iniciatives d’economia social i solidària (ESS). Fruit del projecte de participació ciutadana Decidim Gràcia 2017, els graciencs i les gracienques han escollit dur a terme dos projectes vinculats a l’economia social i solidària, que enguany es fan realitat sota el títol “Desplega Gràcia, territori social i solidari”. D’una banda, les entitats i iniciatives que promouen l’ESS a Gràcia han organitzat diferents rutes i xerrades. I, de l’altra, s’han posat en marxa formacions i punts d’acompanyament sobre ESS adreçats a públics ben diversos, des de famílies a professionals, comerços o veïns i veïnes interessats.

Els models d’habitatge cooperatiu, l’audiovisual com a eina transformadora o l’economia social i solidària com a alternativa centren la temàtica de les tres rutes que faran un recorregut per cinc iniciatives i entitats de Gràcia que treballen amb criteris d’ESS. El seu format inclou una xerrada prèvia per aprofundir en el tema de manera dinàmica i participativa des d’espais tan emblemàtics com el Bosc Turull o el Centre Cívic El Coll.

Les voluntàries i activistes del projecte Pam a Pam, també anomenades xinxetes, han organitzat aquestes rutes, on també explicaran el seu projecte, com contribueix a la transformació social i quin és el seu impacte social al territori. De fet, aquest setembre s’ha engegat un grup d’activistes a Gràcia, les xinxetes taronges, que anirà identificant iniciatives al districte, tot coneixent-les, entrevistant-les i pujant-les al web, a través d’un procés d’activisme i formació. Per crear aquest grup, s’han organitzat dues formacions específiques durant els mesos de setembre i octubre. Per inscriure’s tant a les rutes com a les formacions cal reservar plaça amb antelació.

Paral·lelament a les rutes, des del Districte s’ha organitzat un cicle de 13 formacions específiques sobre aspectes de l’ESS adreçades a famílies, comerços i professionals. Es faran cada dimarts a la tarda entre els mesos de setembre i desembre, i estan vinculades a uns punts d’acompanyament. Aquests punts seran oberts cada dimarts al matí per atendre les necessitats de col·lectius concrets i ajudar els veïns i les veïnes a resoldre els dubtes relacionats amb l’àmbit de l’ESS, escoltant i donant veu a tothom.

A més, s’ha instal·lat un punt d’informació general sobre el projecte al bar del Centre de Cultura Popular La Violeta. Estarà disponible cada últim dijous de mes, de setembre a desembre, de 18 a 20 h.

Totes aquestes iniciatives volen formar i educar en economia social i solidària, visibilitzar-la i donar-la a conèixer connectant les entitats d’ESS, fomentant la intercooperació i l’intercanvi de recursos entre les entitats.