Esteu aquí

Parlem sobre salut mental i gènere

dimarts, març 13, 2018 - 13:37

Un micròfon, una butaca de pell i una plaça oberta a reflexions, experiències, idees, sentirs i pensaments sobre salut mental i gènere. La pl. Diamant acollirà el 14 de març, de 17 a 18.30 h, una trobada oberta on es parlarà obertament sobre salut mental i gènere coincidint amb el mes del dia Internacional de les Dones.

L’esperança de vida és major per les dones però, segons l’enquesta de Salut de Catalunya del 2014, la salut mental femenina és pitjor que la masculina, on la prevalença dels problemes de salut mental és d’un 6,5% pels homes i un 10,5% per les dones.

Els estudis demostren que la discriminació social, legal i econòmica és, en part, causant de sentiments d’indefensió, dependència i baixa autoestima. A més, segons l’estudi sobre l’estigma i la discriminació a Catalunya 2016, les dones que passen per un problema de salut mental reben més discriminació que els homes.

La convocatòria per parlar sobre la salut mental i gènere és una iniciativa de Cuida la Vida, la Fundació Joia, Salut Mental Gràcia i la Fundació Arapdis, que, amb el suport del Districte de Gràcia i coincidint amb el mes del Dia Internacional de les Dones, conviden a tothom a parlar obertament i a escoltar amb interès sobre el tema. La trobada es farà a la pl. Diamant el 14 de març a les 18.30 h i hi poden participar totes les persones que hi estiguin interessades.

El millor remei contra l’estigma és parlar-ne obertament!

“Donar veu a la salut mental és parlar obertament i amb naturalitat de la nostra experiència en salut mental, sigui quina sigui, i escoltar activament i amb interès quan algú parli sobre la seva experiència. Així, aconseguirem que ningú amagui la seva experiència de salut mental per por a la discriminació o el rebuig.” Associació Obertament