Esteu aquí

Pas de vianants amb els colors LGTBI

dijous, gener 11, 2018 - 14:35

El pas entre el c. Goya i la plaça de la Vila llueix des d’avui els colors de l’Arc de Sant Martí. Aquesta és una de les accions que el districte ha impulsat per fer visible el seu compromís per la lluita per l’alliberament LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals i persones transgènere e intersexuals).

El passat mes de juny, en el Plenari es va presentar una declaració institucional, on el districte  va renovar el seu compromís en la lluita contra l’LGTBI fòbia i reconèixer el caràcter històric en la lluita per les llibertats individuals. Per visibilitzar aquest compromís i amb l’objectiu de fomentar la igualtat de drets, les llibertats i el reconeixement social de les persones LGTBI, conscienciar-ne la gent i evitar-ne qualsevol discriminació, es van proposar una sèrie d’accions vinculades a les diades reivindicatives i altres com  convertir de manera permanent un pas de vianants rellevant en un arc de Sant Martí. L’espai escollit ha estat el carrer Goya, just al costat de la plaça de la Vila de Gràcia i de la seu del districte i del campanar. Tot i que es tracta d’un carrer amb plataforma única, és un lloc emblemàtic per la seva ubicació a tocar de la plaça. El pas llueix els sis colors que representen el col·lectiu de persones LGTBI.

En la declaració, el districte es comprometia a visibilitzar la lluita per a l’alliberament LGTBI al districte, generant accions públiques, especialment a les diades del 28 de juny (dia de l’alliberament LGTBI), 17 de maig (dia contra l’LGTBI-fòbia), 26 d’abril (dia de la visibilitat lèsbica), 31 de març (dia de la visibilitat trans) i 23 de setembre (dia de la visibilitat bisexual). També mostrava la necessitat de desestigmatitzar i informar del virus de la SIDA el dia 1 de desembre, dia mundial de la lluita contra aquest virus.

De moment, els colors de l’arc de Sant Martí llueixen al districte, al carrer Goya, com a símbol de la lluita per les llibertats individuals i col·lectives de les persones LGTBI.