Esteu aquí

Roger de Gràcia i Agnès Busquets, pregoners de la Festa Major de Gràcia!

dijous, juny 15, 2017 - 14:03

Roger de Gràcia i Agnès Busquets han estat escollits pel districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia perquè obrin, amb el tradicional pregó del dia 14 d’agost, la Festa Major de Gràcia de 2017. Els dos reconeguts actors de l’àmbit del teatre i la televisió, tenen vincles amb el districte, per llaços familiars o per la pròpia carrera professional.

Tant el districte com la Fundació Festa Major de Gràcia han acordat que sigui la parella d’actors els protagonistes d’aquest pregó tan especial en què l’esdeveniment celebra 200 anys d’existència. Per aquest motiu, la Fundació i el districte han dissenyat tot un seguit d’actes durant tot l’any, que tindran la culminació durant els cinc vuit de festa.

Roger de Gràcia explica que el seu pare va néixer a la Plaça de Sant Joan (Pl. Virreina), “on “s’apedregava amb els de la plaça del Diamant. Va néixer i viure on ara hi ha el Bateau Lune. Va anar a La Salle i als Lluïsos. Després es va casar i va marxar del barri. La meva mare, àvia i avi són de Gràcia també”. “El meu avi era fill d’un calculista mental i enginyer matemàtic que va haver de fugir del país per mala vida i els va deixar sense un duro”, afegeix l’actor. Tot i que els seus pares, en casar-se, van marxar de Gràcia i l’actor va créixer al Fort Pienc, diu que sempre ha mantingut el lligam amb el districte a través de l’àvia, que hi va seguir vivint. Quan va formar la seva pròpia família, l’actor es va instal·lar de nou a Gràcia, on l’Agnès ja vivia. “Ara els meus pares també hi han tornat i jo visc aquí també”, acaba dient Gràcia.

De la seva banda, Agnès Busquets, nascuda a Tarragona, està vinculada al barri des del 98, “l’any que vaig acabar l’institut del teatre. Però des d’aleshores he viscut sempre a Gràcia, primer a la plaça de la Llibertat i ara prop de la Virreina”. “Gràcia t’atrapa, suposo que per allò de ser una Vila. Una ciutat petita dins de la gran ciutat. Una mica com si hagués agafat Tarragona i l’hagués posat a dins de Barcelona”, diu l’actriu. “Crec que ja puc dir que sóc gracienca. He viscut més anys a Gràcia que a Tarragona i hi he tingut un fill amb un home que es diu De Gràcia. Tot quadra!”, conclou.