Esteu aquí

Sis edificis de Gràcia participen a la Marató d’Estalvi Energètic

dilluns, febrer 5, 2018 - 13:09

L’objectiu és consumir menys en llum, aigua i gas durant el mes de febrer i destinar l’estalvi econòmic a lluitar contra la pobresa energètica.

La Seu del Districte, les oficines del c. Francisco Giner, 51, les oficines del c. Francisco Giner, 46, el Centre Esportiu Municipal Perill i el col·legi Kotska són els sis edificis de Gràcia que participaran durant el mes de febrer a la Marató d’Estalvi Energètic. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té per objectiu aconseguir que les persones que treballin o facin ús de l’equipament s’esforcin a consumir menys llum, aigua i gas.

Al final del mes, es farà un càlcul de quan s’ha estalviat i, els diners que en resultin, es destinaran a pal·liar la pobresa energètica de les famílies de la Marina, al districte de Sants-Montjuïc. La Marató d’Estalvi Energètic és un projecte de ciutat en què participen 47 edificis i equipaments municipals.

Durant la presentació en roda de premsa d’aquesta acció, el regidor de Presidència, Aigua i Energia i també regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat: “La Marató és una manera diferent d’abordar l’estalvi i l’eficiència energètica i ho fem per conscienciar i sensibilitzar i amb molta complicitat amb la ciutadania”.

Parant atenció a com consumim l’energia veurem que amb petites accions quotidianes podem reduir molt el consum. Per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’agafar l’ascensor, o assegurant-nos que tenim una temperatura eficient en la climatització.

Accions concretes a Gràcia

Al districte, s’han pres diverses mesures per reduir l’estalvi energètic. Pel que fa a l’electricitat, entre altres accions, s’han instal·lat temporitzadors per l’encesa de llums als lavabos, s’ha substituït la llum permanent exterior de l’ascensor per leds, s’ha reduït el nombre de fluorescents en algunes zones, etc. Pel que fa a la reducció del consum d’aigua, s’ha reduït el nivell de descàrrega d’aigua de les cisternes del WC, s’ha reduït el cabdal a les aixetes temporitzades, etc. I pel que fa a la climatització, s’ha reajustat l’horari dels equips de producció de clima i la temperatura dels equips d’aire.

Durant el mes de febrer, a més, es realitzaran diferents accions de sensibilització que requereixen la participació activa dels treballadors i treballadores:

– Exposició explicant què és la Marató d’Estalvi Energètic.
– Consells de les papallones sàvies: s’ha decorat tot l’espai amb papallones que donen consells de com estalviar.
– Espai de participació: arbre dels desitjos i objectius d’estalvi per al 2019.
– Cursa d’escales entre els treballadors per reduir el consum en ascensors.
– Taller de papiroflèxia dirigit a les escoles.

L’objectiu amb aquestes accions, a més de l’estalvi durant aquest mes de febrer, és conscienciar de les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia durant tot l’any.